Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Natascha-boka ut i Norge

Nystartede Versal forlag har sikret seg rettighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Allerede i januar regner forlaget, som eies av Dagbladet, med å utgi boka om Natascha Kampusch.

Ikke spekulativ

- Vi har hatt diskusjoner på hvordan vi stiller oss til en bok om Natascha, for vi var redde for at den skulle være spekulativ, sier Frode Bentsrud Hauenschild til Dagbladet.no.

- Men for det første er det et godt manus og det er det viktigste. Dessuten er det en sak som er helt unik, den er et fenomen. Måten Natascha opptrer på etter rømningen forbløffer oss, så vi tror det er interesse for en sånn bok.

Boka skrives av journalistene Allan Hall og Michael Leidig som har fulgt saken siden Natascha Kampuch forsvant i 1998. De jobber i henholdsvis Østerrike og Tyskland som korrespondenter for engelsk presse.

Budkamp

- Det er ingen som kjenner saken så godt som de. De har et kildemateriell som er helt unikt og tilgang på politirapporter og Nataschas far, forteller Bentsrud Hauenschild.

Versal forlag kjøpte bokrettighetene under bokmessa i Frankfurt. Før messa engang kom i gang gikk de britiske rettighetene solgt for en halv million pund til det ikke ubetydelige forlaget Penguin.

TENKTE PÅ FLUKT: Natascha Kampusch (18) satt i fangenskap hos kidnapperen i Wien i åtte år. Her blir hun intervjuet på tysk/østerriksk tv. Foto: GORM K. GAARE
TENKTE PÅ FLUKT: Natascha Kampusch (18) satt i fangenskap hos kidnapperen i Wien i åtte år. Her blir hun intervjuet på tysk/østerriksk tv. Foto: GORM K. GAARE Vis mer

Til sammen skal ti land, deriblant USA, Sverige og Danmark, utgi boka.

  • Les mer om bøker på Dagbladet.no/litteratur
    Hver torsdag sender Dagbladet ut nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis. Meld deg på:
    litteraturavisa kulturavisa
    Navn:
    E-post: