Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nationaltheatret: - En utrolig viktig avtale i boks

Enighet i pensjonsforhandlingene i kultursektoren.

LØSNING - IKKE KONFLIKT OG STREIK: Det blir ingen streik i Kultur-Norge etter at Spekter og LO Stat ble enige i dag. Dermed kan  Per Christian Ellefsen fortsatt herje med Jan Sælid på Nationaltheateret i Knut Hansums «Mysterier». Foto: Henning Lillegård
LØSNING - IKKE KONFLIKT OG STREIK: Det blir ingen streik i Kultur-Norge etter at Spekter og LO Stat ble enige i dag. Dermed kan Per Christian Ellefsen fortsatt herje med Jan Sælid på Nationaltheateret i Knut Hansums «Mysterier». Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Arbeidsgiverforeningen Spekter og LO Stat ble fredag enige i lønnsoppgjøret for orkestre, teatre og Den Norske Opera & Ballett.

Pensjonsavtale -  Vi har fått viktige gjennomslag på kjønnsnøytrale og livsvarige pensjoner. Vi har sikret en svært god midlertidig pensjon for ansatte i kultursektoren. Det gjør at vi velger forhandlingsløsning framfor brudd, mekling og en eventuell streik, sier Eivind Gran, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat, til NTB.

Den innskuddsrettede pensjonsordningen er midlertidig og forliket innebærer at det skal startes reelle forhandlinger i 2018.

- En utrolig viktig avtale for kulturfeltet er i boks. Det har vært en stor vilje til å få løst den penne pensjonsfloka. Hoss oss ved Nationaltheatret er både ledelse og ansatte godt fornøyd, sier kommunikasjonssjef Ida Halvorsen til Dagbladet.

Til uravstemning Lønnsoppgjøret, inkludert pensjonsavtalen, skal nå til uravstemning blant medlemmene.

Forhandlingene som nå er avsluttet gjelder det sentrale oppgjøret. Nå starter del to, eller B-delen som det blir kalt, og som er forhandlinger om lønns- og arbeidsvilkår i den enkelte virksomhet.

Frist for enighet er 3. mai 2016.

Hele Norges coronakart