Nationaltheatret ber om 1,9 milliarder kroner

Når statsbudsjettet skal vedtas, ber Nationaltheatret om 1,9 milliarder kroner til oppussing.

FORFALLER: Nationaltheatrets bygning i Oslo har et sårt behov for vedlikehold og oppussing. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
FORFALLER: Nationaltheatrets bygning i Oslo har et sårt behov for vedlikehold og oppussing. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Før forslaget til statsbudsjett legges fram 6. oktober, ønsker altså Nationaltheatret dobbelt så mye penger som de andre til sammen, melder NRK.

- Situasjonen er veldig alvorlig. Ikke i den forstand at bygningen raser sammen i morgen. Men det kan ikke være på denne måten her. Tidens tann virker inn på hele bygningen, sier prosjektansvarlig Thomas Gunnerud ved Nationaltheatret. Han viser fram skader og sprekker inne på teateret.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) er enig i at tilstanden er kritisk ved teateret, men foreløpig kommer hun med millioner, ikke milliarder.

– Det er like viktig at vi ivaretar det generasjoner før oss har bygget opp, som det er å sette opp nye store prosjekter. Derfor setter regjeringen nå av 2,5 millioner for neste år i en avklaringsfase så prosjektet kan komme videre.

Gunnerud sier det haster å avklare hvor mye penger Nationaltheatret får på det kommende budsjettet. Det er tretti år siden forrige gang teateret gjennomgikk en omfattende oppgradering. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer