Statsbudsjettet kultur:

Nationaltheatret får 2,5 millioner til oppussing

Nationaltheatret ønsker mellom fire og fem milliarder til oppussing. Teaterdirektøren er glade for at de kommer videre i prosessen.  

I DÅRLIG STAND: Nationaltheatret i Oslo forfaller, og trenger betydelig vedlikeholdsarbeid. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
I DÅRLIG STAND: Nationaltheatret i Oslo forfaller, og trenger betydelig vedlikeholdsarbeid. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forkant av lanseringen av neste års statsbudsjett var det knyttet stor spenning til om Nationaltheatret i Oslo ville bli bønnhørt av kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

I årets forslag til statsbudsjett er det lagt inn en økning på 2,5 millioner kroner til gjennomføring av en avklaringsfase for prosjektet om rehabilitering av Nationaltheatret. Ifølge NRK ønsker Norges teaterhovedscene 1,9 milliarder til oppussingen.

Glade for å komme videre

- Vi er veldig glade for å komme videre i prosjektet. Den store bevilgningen ligger fram i tid. Den vil komme i senere budsjetter, sier Martha Hjelle, direktør ved Nationaltheatret.

- Har du tro på at dere vil få de midlene dere ønsker?

- Vi er veldig nysgjerrige på denne avklaringsfasen. Vi er blitt forespeilet at den ikke skal bli en forsinkelse i prosessen, sier hun.

Ønsker mellom fire og fem milliarder

Hjelle forteller at det er ønskelig med mer enn 1,9 millarder til oppussing.

- Vi har vært gjennom en en kvalitetssikring som kom fram til 1,9 millarder til oppussing. I utgangspunktet ønsker vi oss mellom fire og fem millarder. I konseptvalgutredningen er det ikke tatt høyde for hva som må gjøres i publikumsområdene. Blant annet er det ting som må gjøres med tanke på universell utforming, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer