Nationaltheatret får refs av Arbeidstilsynet

Knusende rapport.

FÅR KRITIKK: En ny rapport gir arbeidsmiljøet ved Nationaltheatret en knusende dom. Foto: NTB scanpix
FÅR KRITIKK: En ny rapport gir arbeidsmiljøet ved Nationaltheatret en knusende dom. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I januar i år gjennomførte Arbeidstilsynet tilsyn hos Nationaltheatret og fant flere brudd på arbeidsmiljøloven. Funnene er lite lystig lesning for ledelsen ved det tradisjonstunge institusjonsteateret:

• Teateret har ikke i tilstrekkelig grad iverksatt nødvendige tiltak for å sikre at arbeidstakere ikke blir utsatt for uheldige belastninger og at sikkerhetshensyn blir ivaretatt. Ifølge rapporten jobber lydpersonale og scenemestere 60 til 80 timer i uka i innspurten av produksjoner, og får ofte sen beskjed om endringer av planer.

• Det er ikke iverksatt nødvendige tiltak for å sikre at arbeidstakere får mulighet til selvbestemmelse, innflytelse og faglig ansvar, og ikke utsettes for utilbørlig opptreden. Produksjonshåndboka etterleves i praksis bare delvis.

• Det er ikke i tilstrekkelig grad iverksatt nødvendige tiltak for å sikre medvirkning og samarbeid med arbeidstakerne og deres representanter. Tilsynet har mottatt opplysninger om at verneombudet ved teateret opplever stort press om ikke å si fra om forhold som gjør at arbeidsmiljøet blir uforsvarlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.