Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Natt & Dag reddes

Gratisavisa får nye eiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For en uke siden, samme dag som et nytt nummer av Natt & Dag kom ut, ble det klart at gratisavisa hadde begjært seg selv konkurs.

- Vi har lykkes i å snu utviklingen i Sverige, men mislykkes med dette i Norge, sa styreformann Harri Roschier i en pressemelding da.


Ifølge NA24
hadde eierne Media North Group ønsket å kvitte seg med Natt & Dag, og blant annet vært i forhandlinger med Edda Media om et eventuelt oppkjøp.

Senere rapporterte samme nettsted at 4-5 interessenter var i forhandlinger om oppkjøp av boet.

Endelig avtale

I dag forteller Natt & Dags bobestyrer og advokat Thomas Piro at det går mot salg.

- Vi har vært en uke i forhandlinger med flere interessenter. Vi har nå invitert en av interessentene for å få til en endelig avtale, sier Piro til Dagbladet.no.

Piro kan imidlertid ikke frigi flere detaljer på det nåværende tidspunktet:

image: Natt & Dag reddes

- Vi håper at avtalen blir undertegnet i dag. Jeg kan hverken røpe innholdet i avtalen eller hvem interessenten er før det skjer, men kan si at de har til hensikt å videreføre Natt & Dag som det har vært.

Behov for avisa

Tidligere redaktør Audun Vinger uttalte i forrige uke at det ville være «dypt tragisk» om gratisavisa ikke kommer tilbake. Han var likevel ikke overrasket etter flere år med «usunne forhold».

- På en annen side er Natt & dag et så stort navn, at det er underlig hvis ikke noen vil forsøke å gjenreise bladet. Det er veldig behov for et Natt & Dag og det har betydd mye, kanskje særlig for Oslo, sa Vinger til Dagbladet.no.

- Kunne du tenke deg å gjenreise bladet selv?

- Nei, jeg kan ikke tenke meg det her og nå. Men hjertet mitt banker for Natt&Dag, jeg har viet ti år av mitt liv til bladet. Det er nok ikke bare vi som har jobbet der som synes det er trist, det er nok jevnt over.

Nå tyder alt på at Natt & Dag får fortsette likevel.

FÅR FORTSETTE LIKEVEL? Smiletrynet og giftgubben har vært en populær spalte i Natt og Dag. Avbildet her er tidligere redaktør Audun Vinger og Nils Anker, som begge sa opp i protest mot de usunne forholdene. Foto: LARS MYHREN HOLAND
FÅR FORTSETTE LIKEVEL? Smiletrynet og giftgubben har vært en populær spalte i Natt og Dag. Avbildet her er tidligere redaktør Audun Vinger og Nils Anker, som begge sa opp i protest mot de usunne forholdene. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!