Natt og Dag i trøbbel med Yoko Ono

Gratisavisen brukte Beatles-legende John Lennon i annonse uten lov.

YOKO ONO: Enken etter John Lennon følger godt med. Nå strammer hun opp norsk gratisavis. Foto: Stella Pictures
YOKO ONO: Enken etter John Lennon følger godt med. Nå strammer hun opp norsk gratisavis. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gratisavisa Natt og Dag har havnet i unåde hos enka til Beatles-legenden John Lennon. Avisa har tegnet Lennon og brukt sangtittelen «Imagine» i en annonse uten lov.  

I annonsen har de byttet ut brillene til Lennon med to logoer for et bilmerke. Syv dager etter avisen kom på gata fikk redaksjonen en telefon fra Yoko Onos advokater i New York.

Ikke enige
- Vi ble litt skremt, innrømmer Christian Rasmussen, daglig leder i Innovation Media, selskapet bak avisa.

Rasmussen forteller at advokaten til avishuset nå jobber med å finne en løsning sammen med advokatene til John Lennons Enke.

- Vi er opptatt av å løse dette på en grei måte og vi jobber nå med å utarbeide et forlik. Det er selvfølgelig viktig for dem å beskytte sine rettigheter, understreker han.

Løsningen er ikke i havn, men Rasmussen forteller at pengene fra forliket skal gå til et godt formål. Dette i samråd med Yoko Ono.

- Jeg skulle selvfølgelig ønske at dette ikke hadde skjedd, men det er hyggelig at vi kan løse det slik at det kommer en tredjepart til gode.

Han understreker at avisen har økonomi til å bære forliket. Annonsen ble trykket i juniutgaven av avisen som kom ut i Oslo. Rundt 40.000 aviser ble trykket.   

- Det er tydelig at våre annonser blir lagt merke til langt utenfor Oslo, fortsetter han.

Fikk Cola på nakken
Det er ikke første gang Natt og Dag har havnet i trøbbel.

I 2009 trykket avisa en helsides annonse, som ved første øyekast virker å være for sportsdrikken Powerade. Men i annonsen var Powerade byttet til «Powerape». Plutselig var The Coca-Cola Company på nakken.

Annonsen var å finne i en utelivsspesial av avisa, og er satt i sammenheng med en reportasje der Natt & Dag også intervjuer en fiktiv voldtektsforbryter.

Ono har siden begynnelsen av 60-tallet gjort seg bemerket gjennom musikk, billedkunst, film og teaterprosjekter. Utenfor kunstmiljøet er Yoko Ono kanskje mest kjent som enken etter John Lennon. Sammen med Lennon har hun sønnen Sean Lennon.

OVER KANTEN: Det var denne annonsen som fikk Yoko Ono til å se rødt.
OVER KANTEN: Det var denne annonsen som fikk Yoko Ono til å se rødt. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer