Natt&Dag ikke felt for «guttesex-rykter»

Per Sandberg og Frp-kommunikasjonsrådgiver klagde til PFU.

KLAGDE TIL PFU: Per Sandberg og Frps kommunikasjonsrådgiver André R Kolve reagerte på Natt&Dag-spalte.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KLAGDE TIL PFU: Per Sandberg og Frps kommunikasjonsrådgiver André R Kolve reagerte på Natt&Dag-spalte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Fremskrittspartiets første nestleder Per Sandberg og partiets kommunikasjonsrådgiver André R. Kolve fikk i dag behandlet sin klage mot gratisavisa Natt&Dag i Pressens faglige utvalg.

Klagen ble avvist og PFU mente at Natt&Dag ikke hadde brutt god presseskikk.

Sandberg og Kolve reagerte sterkt da gratisavisa trykket følgende notis tidligere i år, i den faste spalten «Overhørt»:

«En rødhåret Frp-politiker fra Trøndelag ble observert på vei inn i en taxi sammen med en ung tamil en sen lørdagsnatt i mars.»

- Ikke morsomt «Undertegnede mener at avisen ikke skaper noen tvil om hvilken politiker dette dreier seg om, og at det er stortingsrepresentant (...) Per Sandberg (...),» sto det i klagen.

Sandberg skrev videre i klagen at Natt&Dag bevisst prøver å skape et bilde av at han tar med seg en tamil hjem i taxi for å ha sex med ham. Han mente at avisa hadde brutt punktene 4.7 om identifisering, 4.14 om samtidig imøtegåelse og 4.15 om tilsvarsrett.

Det var ikke ikke PFU enig i.

- Jeg kan skjønne at Sandberg og Kolve ikke synes at dette er morsomt å ha på trykk, men ikke nok til at det er brudd på god presseskikk, sa Øyvind Brigg fra TV 2 under møtet.

- Humoristisk formål I sitt tilsvar til PFU skrev Natt&Dag-redaktør Christian Forsberg at spalten notisen sto i ble etablert for tjue år siden, og at den har et humoristisk formål og leker med ryktespredningens natur. Han kunne heller ikke etter beste evne se at dette er hets eller sterke beskyldninger.

Det var avtroppende generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold, som i dag var med i sitt siste PFU-møte, enig i.

 

- Jeg har forsøkt å lese den spalten noen ganger. Og jeg tror ikke det er noen dårlig unnskyldning når de sier at den leker med ryktespredningens natur. De fleste som leser dette, skjønner hva det er, sa han.