KOMMENTARER

Nattbuss for A Train

Kulturlivet i New York er et unikt koldtbord.

GIGANTISK: Museer og gallerier er selve grunnlaget for ei god tid i alle byer, også New York, som har så mye variert å by på blant annet ved det gigantiske The Metropolitain Museum of Art der det alltid er de faste samlingene, og nå også viet episk abstrakt kunst: Pollock to "Herrera. Foto: Tom Stalsberg.
GIGANTISK: Museer og gallerier er selve grunnlaget for ei god tid i alle byer, også New York, som har så mye variert å by på blant annet ved det gigantiske The Metropolitain Museum of Art der det alltid er de faste samlingene, og nå også viet episk abstrakt kunst: Pollock to "Herrera. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

NEW YORK (Dagbladet):

Om det blåser surt her i denne småbyen et par refreng unna Springsteens New Jersey? Jepp. Om det gufser fra Det hvite galehus? Selvsagt. Vet jo slikt ettersom valgfaget nå er USA-ekspert der siste folketelling, blant norske pressefolk, viser at nærmere 5503 menn, hen og kvinner kaller seg nettopp dette.

Men, altså om den amerikanske vind, og ikke om gamle Sanders. Et slags teppe av luftstrømmer sleper seg langs skyskraperveggene. Det ryker selvsagt fra subwayen og opp i gatene. Jeg fryser ikke, men det gjør de veldig mange hjemløse. Fullmånen lovte å henge over East Village. Trasker mot Central Park der jeg blir spurt av en ungdom, som solgte hjemmelaget rap, om jeg likte svarte mennesker. Havner litt irritert ved Colombus Circle. Sånn var det sist også.

Men, kanskje mot Harlem for å se en fotoutstilling, «A life in the World: Bearing Witness With a Camera From the South Side of Chicago to South Africa», fotografier tatt av Ozier Muhammad (68). Han er grandsønn til Elijah Muhammad som var en av grunnleggerne av Nation of Islam, de som før i tida ofte var i nyhetene. Black Power mye takket være Malcolm X og bokseren over alle tungvektspoeter,Muhammad Ali.

Tidligere på frokost-TV ble det bablet lenge om at det bikkjekaldt (Doggy cold - bare tuller) i Boston og Chicago, mens det er hett i Key West. Snø og kulde på vei til New York igjen også. Programlederne spiste forresten middag før klokka 08.00, men de nevnte ikke VM på ski? Hva? Ikke Crosscountry & western?

På flyet var det forresten fullt med spente nordmenn som skulle på ferie. Vi hilste på musiker, låtskriver og sanger, Malin Pettersen. Hun var på vei til Nashville for å opptre som Malin Petterson, og kanskje få en pris for fjorårsdebuten innenfor soloartistlivet, «References Pt. 1».

Sitter plustelig på en kafe. Leser New York Times, grunnlegger akutt et gammeldags telegrambyrå for papirfolket, NYT (b) – New York Telegram (byrå) som melder følgende:Sett to filmer på Film Society Lincoln center, polske «Cold War» (nominert til Oscar som deles ut søndag) og «Shoplifters».

Leser om Earl Shuman som ble 95 år. Han skreiv i sin tid noen tekster som ble spilt inn av Patsy Cline, Meetloaf og Mountain. Et omfattende minneord om litterat og poet Dudley Randall som i 1965 grunnla Broadside Press der han publiserte rundt 200 forskjellige skribenter i kretsen rundt Detroits Black Arts Movement. Liker svarte folk? Tufs.

Videre en grei anmeldelse av en musikal basert på Peter Noon fra Herman´s Hermits og et innsiktsfullt intervju med de to første techmillardærene i Australia om mer enn bunnlinja. Jazz, rock og opera ? Joda, vi skal jo være her så lenge at vi rekker en forsinket nattbuss for The A Train.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer