Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Natt&Dag får veteranhjelp

Fire måneder etter at 20-årsjubilanten Natt&Dag ble slått konkurs, er gratis-avisa på gata med nytt nummer. Bak står en tidligere redaktør.

Fredag er en rykende fersk utgave i stativene - mot alle odds, vil noen mene.

- Det vil være jævla kjipt hvis dette ikke går, medgir Espen Sletner, som har vært redaktør i to perioder for Natt&Dag - og en gang tidligere blitt hentet inn etter konkurs.

Dagbladet var innom redaksjonen i går der siste hånd ble lagt på fredagens utgave.

Som publisher og deleier skal veteranen Sletner gi redaksjonell tyngde til den skakkjørte gratisavisa, som ble slått konkurs av sine finske eiere i mai.

Spisser

De mest profilerte skribentene, inkludert redaktør Audun Vinger, luktet lunta og rømte allerede i 2007. Dagens redaksjonen er stort sett den samme som laget avisa inntil konkursen.

Ifølge Sletner vil leserne kjenne igjen 20-årsjubilanten Natt&Dag, men han vil «spisse» bladet.

- Det blir mer fashion og moro, og mindre plateanmeldelser, sier han.

GIR SEG IKKE: Med nye eiere i ryggen forsøker konstituert redaktør Andreas Tylden, publisher Espen Sletner og redaktør snart i permisjon, Siri Brockmeier, seg med nok en runde Natt&Dag. Foto: Henning Lillegård
GIR SEG IKKE: Med nye eiere i ryggen forsøker konstituert redaktør Andreas Tylden, publisher Espen Sletner og redaktør snart i permisjon, Siri Brockmeier, seg med nok en runde Natt&Dag. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Natt&Dag vil fortsatt komme ut med en egen utgave i Bergen. Dessuten lanseres en helt ny nettutgave.

- De forrige eierne klarte ikke å få bladet til å gå, hvorfor vil dere klare det?

- Finnene var litt fjerne eiere, som ikke investerte nok i annonseselgere. Det har vi gjort. Og leserne er der. De har holdt stand gjennom åra, sier Sletner.

Før konkursen hadde gratisavisa 140000 lesere.

- Folk er veldig klar over hva Natt&Dag er. Vi har et knallsterkt merkenavn, sier eks-JR Ewing vokalist Andreas Tylden, som i høst erstatter Siri Brockmeier som konstituert redaktør.

Nok mas?

Eksredaktør Audun Vinger tror avisa må bygge opp et helt nytt redaksjonsmiljø - som tenker nytt. Glem historien, råder Vinger.

- Hvordan tror du det går med avisa?

image: Natt&Dag får veteranhjelp

- Natt&Dag har vært ridd av indre problemer i veldig mange år. Det er i hvert fall positivt at avisa er kommet på norske hender. Så får vi se om folk orker mer mas fra Natt&Dag, sier Vinger til Dagbladet.

Eierselskapet Innovation Media har som mål å gå med overskudd det første året. På papirutgaven alene regner daglig leder Christian Rasmussen med å omsette for mellom 5- og 600 000 kroner hver måned.

- Det finske eierne tapte 3- til 400 000 kroner i måneden, så det er ikke rart at det gikk som det gikk, sier Rasmussen til Dagbladet.

Han har justert opplaget ned fra 80- til 65000 eksemplarer.

Natt&Dag har tradisjon for å lage skandaler, noe som også har vært speilet i coverbildene.

Fredagens utgave har et nokså forsiktig bilde av den norske modellen Line-Elke på forsida. Inne i bladet fristes det med et intervju med pornostjerna som ble årets sommerkjendis, Caroline Andersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media