Nattens Prince

I kveld står mannen som nå kaller seg Prince igjen på scenen i Oslo Konserthus. Med intimkonserten «One Night Alone». 1400 trofaste har betalt i snitt 1000 kroner for billettene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er for øyeblikket de dyreste konsertbillettene solgt på legalt vis i popstaten Norge.

Hva så, og husker du ikke Prince?

Vel, mot slutten av 80-tallet var Prince en like stor popstjerne som Madonna og Michael Jackson, men da han nærmet seg trona for å bli konge, abdiserte han, og fansen klarte ikke å følge helt etter. Prince har spilt to ganger tidligere i Norge, i Oslo Spektrum i 1993 og i 1988 på Valle Hovin.

I London

Vi så ham på en intimkonsert i London for en stund tilbake, og det var konge. Før denne konserten var han en lang stund glemt av oss og de upålitelige massene.

Kanskje ikke så snålt. Den lille og vevre gitarmannen Prince har skiftet stil, image og ikke minst artistnavn så det holder.

Han er født 7. juni 1958. Han ble faktisk døpt Prince Roger Nelson. Oppkalt etter pianofarens jazztrio, Prince Roger Trio. Han ble det vi ynder å kalle artister i Norge, folkeeie, i 1984 med det vanvittige albumet «Purple Rain».

Symbolet

Etter det lilla regnet var Prince i ferd med å bli kronet for sin til tider geniale rock, og han fortsatte i noen år med å utgi brukbare skiver. Så ville han ut og vekk. Gjøre den såkalte greia si.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer