Nattens Prince

I kveld står mannen som nå kaller seg Prince igjen på scenen i Oslo Konserthus. Med intimkonserten «One Night Alone». 1400 trofaste har betalt i snitt 1000 kroner for billettene.

Dette er for øyeblikket de dyreste konsertbillettene solgt på legalt vis i popstaten Norge.

Hva så, og husker du ikke Prince?

Vel, mot slutten av 80-tallet var Prince en like stor popstjerne som Madonna og Michael Jackson, men da han nærmet seg trona for å bli konge, abdiserte han, og fansen klarte ikke å følge helt etter. Prince har spilt to ganger tidligere i Norge, i Oslo Spektrum i 1993 og i 1988 på Valle Hovin.

I London

Vi så ham på en intimkonsert i London for en stund tilbake, og det var konge. Før denne konserten var han en lang stund glemt av oss og de upålitelige massene.

Kanskje ikke så snålt. Den lille og vevre gitarmannen Prince har skiftet stil, image og ikke minst artistnavn så det holder.

Han er født 7. juni 1958. Han ble faktisk døpt Prince Roger Nelson. Oppkalt etter pianofarens jazztrio, Prince Roger Trio. Han ble det vi ynder å kalle artister i Norge, folkeeie, i 1984 med det vanvittige albumet «Purple Rain».

Symbolet

Etter det lilla regnet var Prince i ferd med å bli kronet for sin til tider geniale rock, og han fortsatte i noen år med å utgi brukbare skiver. Så ville han ut og vekk. Gjøre den såkalte greia si.

Han kastet princen ut. Sto fram som «The Sign» (Symbolet). Vi fikk også vite om «artisten som tidligere var kjent som Prince» og «The Artist». Vi mener jammen han også var innom det meget kommersielle navnet «jeg fylte 40 år den 7. juni». Mulig vi husker feil, men dette var the best of Roger Nelson.

Uansett. Prince i Oslo Konserthus kan ironiseres til døde, men grooven og de mange ekstremt bra låtene kan ingen ta ifra ham. Kjør derfor «1999» og «Little Red Corvette».

KONG PRINCE : Sammen med bandet The New Power Generation blir det Prince-konsert rett ved siden av slottet til kong Harald i kveld for 1400 fans som har sikret seg svinedyre billetter.