STRÅLENDE: Ivar Kolve Trios Sébastien Dubé (tv) og Ivar Kolve i tett kommunikasjon. Trommeslager Stein Inge Brækhus kompletterer den flotte trioen. Foto: Terje Mosnes.
STRÅLENDE: Ivar Kolve Trios Sébastien Dubé (tv) og Ivar Kolve i tett kommunikasjon. Trommeslager Stein Inge Brækhus kompletterer den flotte trioen. Foto: Terje Mosnes.Vis mer

Nattjazz-suksess i Bergen

Publikumsøkning og økonomisk overskudd etter 11 musikknetter.

|||BERGEN (Dagbladet): Mens bergenspolitikerne krangler høylytt om Festspillenes lengde og folkelige appell, seiler Nattjazz på en medgangsbølge som gir både økt billettsalg og penger i kassa.

- Vi har hatt flere fulle hus og har solgt om lag 1000 billetter mer enn i fjor, sa Nattjazz-sjef Jon Skjerdal til Dagbladet seint lørdag kveld.

Da gjensto bare et par av de om lag 50 konsertene som er blitt avviklet i de små og store lokalene på Verftet siden åpningen 26. mai.

Skjerdal kunne også opplyse at Nattjazz 2010 har gått bra økonomisk, med kanskje så mye som 200 000 kroner i pluss og i alle fall med et resultat som blir langt bedre enn fjorårets 200 000 kroner i minus.

- Det er bra i et år der vi ikke har noen stor utekonsert som truer publikumsrekorden og der programprofilen snarere er mindre enn mer kommersiell enn den var i fjor, sa han.

Fulle hus
De to siste Nattjazz-kveldene trakk stappfulle hus. Fredag minnet Verftet om en spansktalende enklave da Orquesta Buena Vista Social Club inntok Røkeriet, samtidig som blant annet Dag Arnesen Trio, Ivar Kolve Trio - en av Norges best bevarte og mest høreverdige hemmeligheter - og det plateaktuelle Green Serene med Per Jørgensen som gjest leverte mer enn solide prestasjoner i tilstøtende lokaler.
 
Lørdag avsluttet Noora Noor den lange festivalen, etter at blant annet en usedvanlig oppstemt og morsom Jonas Kullhammar hadde ledet sin kvartett gjennom en strålende konsert i Sardinen og BIT 20 Jugband hadde uroppført et verk av Erlend Skomsvoll i Studio USF.