Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nattjazz-sus i seine timer

BERGEN: Nattjazzen er godt og vel gjennom pinsehelga, og med stor publikumstilstrømning har klubblokalene, Sardinen og Røkeriet, til fulle levd opp til navnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da trommeslager T.S. Monk , sønn av selveste Thelonious Monk, ledet sitt ensemble gjennom sin «Monk on Monk»-konsert i Sardinen pinseaften, var det knapt en ståplass å oppdrive. Nå føyde aldri Monk jr.s konsert seg inn i rekka av de uforglemmelige, dessuten var bandet redusert i forhold til hva programmet lovte.

Trøkk

Nattjazzen byr gjerne på fire{ndash}fem band i løpet av en kveld, og en halvtime inn i søndagen gikk Blå-favorittene Jaga Jazzist på scenen, med et trøkk og en sceneglede som øyeblikkelig tok salen. Dette mini-storbandet, sentrert rundt en vibrafon(!), er det freskeste som har hendt norske jazzfrynser siden Jazzpunkensemblet, og temperaturen sank ikke da bandet fikk selskap av Ralph Myerz & The Jack Herren Band .

Topp

At Chicago-trioen Ethnic Heritage Ensemble søndag viste seg fra en temmelig kjedelig og selvopptatt side den timen jeg fikk med meg, ble fort glemt da Bergen Big Band , anført av en glitrende opplagt Paquito D'Rivera satte i gang i Røkeriet og leverte pinsens Natttjazz-topp for denne forsøksvise natteravn. Den kubanske altsaksofonisten hadde brakt med seg karibisk materiale i bergenskofferten, og storbandet, de siste årene herdet gjennom samarbeid med bl.a. Joe Henderson og Maria Schneider, tok latinjazzens spesielle krav til rytmikk og frasering på strak arm.