Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nattlig galskap

Du vet hva du får når Otto Jespersen inntar rollen som maktsjuk sjef på en nattstille bensinstasjon.

Tilbake på skjermen:Otto Jespersen har alliert seg med John Brungot og Mats Eldøen i "Nattskiftet" som har premiere i kveld. Pressefoto: TV2.
Tilbake på skjermen:Otto Jespersen har alliert seg med John Brungot og Mats Eldøen i "Nattskiftet" som har premiere i kveld. Pressefoto: TV2. Vis mer

- Her driver jeg og stjeler Doc og Dundersalt for flere hundre kroner, og så står du og henger bak kassa! 

Otto Jespersen inntar en ny rolle som nattsjef på en bensinstasjon i TV2s nye serie «Nattskiftet». Likevel føles han gjenkjennelig. Ikke bare er vi vant med å se Otto i småroller som herskesjuk, selvopptatt småpsykopat. Vi er også blitt vant med å se mørk situasjonskomikk fra arbeidsplasser de siste årene, som «The Office» og norske «Etaten». 

«Nattskiftet» er ikke nyskapende, men fungerer greit, til tider svært godt. En av grunnene er at vi ikke blir lei av å se Otto Jespersen som - nettopp - selvopptatt småpsykopat.

En annen grunn er at vi liker å le. Men vi rekker en ventepølse mellom hver gang. 

Norsk versjon  Serien er basert på den islandske suksessen «Næturvaktin». Jespersen er sjefen Georg. Han er svært opptatt av hvordan han skal forhindre at nattskiftet blir nedlagt, veldig opptatt av å få med de ansatte på ferietur og lite opptatt av sin lille sønn Geir.

På stasjonen jobber Olav, spilt av Jon Brungot, kjent fra «Torsdag kveld fra Nydalen» og fra samarbeid med Jespersen i «Nårje». Olav er et surrete, dumsnilt fjols som gjerne vil være rockemanager.

En frafallen legestudent ved navn Daniel, spilt av Mats Eldøen, dukker opp og sier at hovedkontoret har gitt ham jobb på nattskiftet.

Det vanker crazy situasjoner som når Georg vil ha ransøvelse. Olav må trå til med finlandshette og springkniv. 

Vellykket trio  Vi er vant med å se både Jespersen og Brungot i korte sketsjer. Overgangen til å bære faste roller i tolv halvtimelange episoder, krever mye mer. Jespersen er ingen stor skuespiller, men morsom, dét er han.

Brungots styrke utnyttes ved at han spiller ut det mest fysiske. Han bæljer, krasjer i dører og er voldsoffer på fortreffelig vis. En likandes Eldøen gjør en god rolle og bringer det serien måtte ha av varme og troverdighet. 

God figur: Mats Eldøen gjør en likandes figur i "Nattskiftet". Tidligere har vi sett ham i "Desken" på NRK3. Pressefoto: TV2
God figur: Mats Eldøen gjør en likandes figur i "Nattskiftet". Tidligere har vi sett ham i "Desken" på NRK3. Pressefoto: TV2 Vis mer

Det hele kan bli vel forutsigbart, både handling og karakterer, men stemning og scenografi er vellykket.

Regissør Magnus Martens gir oss den dempede, stille ensomheten fra en folketom bensinstasjon om natta. Et utmerket bakteppe for den forkvaklede trioen og alt de har av festlig dialog og utagerende slap stick.

Meksikanske netter: Det blir mucho påfunn i episodene som kommer. Som meksikanske netter på stasjonen. Pressefoto: TV2.
Meksikanske netter: Det blir mucho påfunn i episodene som kommer. Som meksikanske netter på stasjonen. Pressefoto: TV2. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media