Nattlig møte med Ambjørnsen

Geelmuyden.Kiese Forlag slår til med to boknyheter du kommer til å høre mer om: nye bøker av både Ingvar Ambjørnsen og Axel Jensen.

I et helt år har det vært nesten stille fra tomannsforlaget på Lysaker. Både media og konkurrerende forlag har lurt på hva Håkon Harket og Håvard Rem egentlig har drevet med. Nå får de svar på tiltale:

Ingvar Ambjørnsen har vært hovedforfatter i og redaktør av boka «Møte i natten», et prosjekt med bidrag av blant andre Erik Fosnes Hansen, Arild Nyquist, Wera Sæther, Finn Carling og Britt Karin Larsen.

120000 mennesker ringer hvert år til Kirkens SOS og forteller at de vurderer å ta livet sitt. 1500 frivillige sitter og besvarer disse telefonene. Ambjørnsen har skrevet om de gode hjelperne i sin lørdagsspalte i VG, og tilegnet boka til dem.

- Her skriver forfattere om det de vanligvis skriver ut ifra. Mange forfattere gjør erfaringer i de tabubelagte grenselandene, og deler smertepunkter med leserne. Det må gjerne kalles bekjennelseslitteratur, men innenfor en anstendig ramme, sier Håkon Harket i Geelmuyden.Kiese Forlag. «Møte i natten» er illustrert av Reinhardt Søbye. Ambjørnsen gir også ut barnebok i høst.

To ganger Jensen

Axel Jensen er produktiv som aldri før; i tillegg til hans samlede verker og en utgivelse på Cappelen har han skrevet en bok om Alfred Jarry, en av de unge døde i den franske før-surrealistiske tradisjonen. Jarry var en enfant terrible som drakk seg i hjel på absint. Axel Jensen har vært opptatt av ham i mange år, og har skrevet en burlesk tekst i grenselandet mellom fiksjon og virkelighet der han også går inn i Jarrys romanfigurer.

Dansken Carsten Jensens tobinds suksess «Jeg har sett verden begynne» utgis også på norsk. En annen nyhet er «Den døde mannen» av romandebutanten Ole SverreOlsen.