Nattlig «Panga»-pris på Scene West

Til tross for store problemer vil Panga Pamodzi Prize bli delt ut på Scene West Victoria i natt. Men det er lite trolig at varslede artister som Sir Bob Geldof og Youssou N'Dour vil stille.

Det var i går kveld fortsatt usikkert hvilke andre artister som vil delta.

- Nei, Bel Canto kommer ikke. De spiller konsert på Rockefeller i kveld, sier manager for Bel Canto, Tim Bryor.

- Hva? Hvis Youssou N'Dour hadde vært på vei til Oslo, ville vi ha visst det. Ingen av oss har hørt noe, opplyser promotionmedarbeider i Sony, Kim Paulsen.

Også Bjørn Eidsvågs manager, Mari Kjørstad, er usikker på hva som vil skje:

- Det har aldri vært aktuelt for Bjørn å synge under prisen. Han sa ja til å være til stede, men nå må jeg innrømme at vi ikke vet hva vi vil gjøre.

Flyttet

Brobyggerprisens plan var å ha utdelingen av den nye musikk-, dans- og teaterprisen i Oslo Spektrum, men arrangementet ble tidlig i høst flyttet til Oslo konserthus. Da en nødvendig bankgaranti på 50000 kroner ikke forelå torsdag, sa Konserthuset opp avtalen.

I går ettermiddag fikk imidlertid arrangøren gjort avtale med Scene West Victoria. Prisen vil bli delt ut der etter Herborg Kråkeviks siste forestilling seint i kveld.

Det betyr at flere innslag må kuttes ut, deriblant et større danseshow med mange barn som har øvet i flere måneder.

Frustrasjon

Flere har stusset over ambisjonen til den nye prisen og organiseringen av arrangementet. Flere uttrykte dyp frustrasjon og oppgitthet overfor Dagbladet i går kveld.

Arrangørene Ken Simuyemba og Sam George vil på sin side ikke ta selvkritikk, men de innrømmet at de i går kveld ikke hadde oversikt over hvilke artister som ville komme.

OPTIMISTER: Til tross for mye sirkus rundt Panga Pamodzi Prize vil arrangørene Ken Simuyemba (t.v) og Sam George dele ut prisen - i natt.