«Nattsøsteren»

Uinspirert, uintelligent, unødvendig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terning3 Norsk krimserie Premiere på NRK 1 kl. 21.30 i kveld. TV: Cato Isaksen er ingen helt. Han er for treig i nøtta. Og dorsk. Jeg kunne tatt ut tiltale mot Reidar Sørensen eller Unni Lindell, men velger i stedet å skylde på svenskene. Manusforfatterne Jonas Cornell og Lars Bill Lundholm er rutinerte travere, men manuset til «Nattsøsteren» renner over av nybegynnerfeil.

Historien er som følger: En eldre dame blir skutt utenfor sitt hjem i Ullevål Hageby. Så viser det seg at hennes 14 år gamle barnebarn fra Drøbak, Kathrine, har vært sporløst forsvunnet i tre måneder. Cato Isaksen og hans ikke altfor effektive team tar saken.

Mye ugress

Som i forrige treepisoders Lindell-filmatisering, «Sørgekåpen», blir det mye bilkjøring mellom Oslo og en småby i utkanten, mens Cato spør et utall rollekarakterer: «Hvilket forhold hadde du/han/hun til mor/bror/stedatter?» I tillegg skal alle – politi, slekt og vitner – stille spørsmålet: «Tror dere det er en sammenheng mellom drapet og forsvinningen?» Slikt tar tid og historien mister framdrift. Og hvorfor skal Cato og kompani gå rundt og spørre de involverte om hvorvidt de tror Kathrine er i live?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer