Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Natur med forviklinger

Den menneskelige trang til å være seg selv slåss her mot seksualdriften, selvhevdingsbehovet og en mani for bordskikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til dels forgjeves, får vi vel si, i denne pussige komedien signert debutanten Michel Gondry etter et manus av Charlie Kaufman. Sistnevnte skrev også manus til «Being John Malkovich». Dermed er kreative merkverdigheter ikke til å unngå.

Gondry har fått sterke navn med på leken: Patricia Arquette spiller Lila , med løpske hormoner og sterk hårvekst over hele kroppen. Hun foretrekker derfor naturen, men drives tilbake til sivilisasjonen av behovet for en mann. Dette driver henne i armene på doktor Nathan Bronfman (Tim Robbins) , sykelig opptatt av manerer og sitt prosjekt med å lære mus bordskikk. Sammen finner de Puff (Rhys Ifans) , som har levd som en ape i skogen og nå utsettes for doktorens eksperimenter, samt en fransk assistent i svart undertøy.

Samtlige går inn for galskapen med fynd og klem i denne filmen, uhøytidelig i form og innhold.

Historien fortelles i tilbakeblikk, som kan være grunnen til at den mot slutten oppleves noe repeterende, med personer og situasjoner som ikke utvikler seg nevneverdig. Innstramming hadde gjort seg, men «Human Nature» er verdt billetten. Mus er for øvrig sterkt undervurderte.

PÅ TUR: Patricia Arquette og Tim Robbins utgjør et umake par i «Human Nature» - her på skogstur, hvor de gjør en uvanlig oppdagelse med katastrofale konsekvenser.
Hele Norges coronakart