Naturbarnet

Karin Park (25) liker best bergenske gutter. Fordi de alltid ser ut som om de nettopp har stått opp.

- I STOCKHOLM er guttene så stylet . Det er ikke helt min stil. Jeg liker mer avslappede gutter.

- Så du kommer ikke til å flytte tilbake til Sverige?

- Nei, jeg tror ikke det. Det måtte i så fall være for å få meg litt god mat. Men den kommer vel til Norge en gang, den også.

- Hva er galt med den norske maten?

- Dyre grønnsaker og masse ferdigmat. Jeg spiser heller brød og vann, enn noe fra Toro!

Heldigvis er det Karin som står for matlagingen i den nye leiligheten på Nøstet i Bergen. Hennes 19 år gamle lillesøster/samboer blir dermed vegetarianer enten hun vil eller ei.

- Så sparer vi noen kuer der også!

PÅ EN LONDONTUR nylig ble Karin stoppet på gaten av en fotograf, som syntes hun var så flott at han gjerne ville ta noen bilder av henne. Ikke så rart, vil sikkert mange tenke, men Karin selv ble veldig overrasket. For tro det eller ei; den lekre og langbente artisten, så ganske snål ut i oppveksten.

- Jeg skjønte ikke at utseende var noe viktig før jeg var 14 år. Da ble jeg mye høyere og tynnere, fikk endelig en form på fjeset og begynte å se mer normal ut. Og plutselig fikk jeg mange flere venner!

- Som artist opplever du vel at utseende betyr mye?

- Jeg føler ikke at du er nødt til å se så veldig bra ut, men at du bør ha et utseende som fungerer til det du driver med. Å hele tiden strekke seg etter å være vakker, er helt meningsløst. Det viser seg jo gang på gang at sånt ikke betyr noe.

MANDAG slipper Karin Park sitt debutalbum «Superworldunkown». Hun virker ikke særlig stresset over det faktum at anmelderenes dom er få dager unna.

- Jeg trodde at jeg skulle tenke mere over det der. Men etter at vi mastret plata i London, ble jeg rolig. Dette er så bra som det kan bli fra min side. Det er ingenting jeg ville gjort annerledes. Hvis folk ikke liker plata, så liker de ikke min musikk. Og det kan jeg ikke gjøre noe med.

Det har aldri vært aktuelt for Karin å prøve å bli kjent med de riktige folka på byen, for å komme seg videre.

- Mange går omkring med en en kul maske og en slags «attitude». Det verste jeg vet er tørrprat på byen. Da føler jeg meg helt tom etterpå. Hva er vitsen med å fylle livet sitt med ingenting! Vi burde våge oss litt nærmere hverandre. Folk har altfor mye stolthet. For eksempel den dumme regelen om at du ikke bør ringe før det har gått tre dager. Jeg legger meg pladask etter det jeg vil ha! Det eneste vi alle ønsker er å bli elsket. Så hvorfor kan vi ikke bare si det rett ut, istedenfor for å gjøre alt så komplisert?

Karin Park spiller på Mono i Oslo på søndag. Hennes tredje singel «Lucy\'s Heart» er å høre på radio i disse dager.

<!--BTEK0-->SJARMERENDE: Karin Park fra den svenske bygda Djura, flyttet til Bergen for seks år siden. Nylig fikk hun platekontrakt med britiske Sony.