Du leser nå Dagbladet Pluss

Naturlig nok

Bjarke Ingels, danskenes fremste stjernearkitekt, ønsker å gjøre løvene og elefantene glade. Hvordan? Ved å sette menneskene i bur.

ZOOTOPIA: Bjarke Ingels Group har fått i oppdrag å bygge om den 1200 mål store Givskud Zoo i Jylland. Pris: Én milliard kroner.
 (Ill: BIG)
ZOOTOPIA: Bjarke Ingels Group har fått i oppdrag å bygge om den 1200 mål store Givskud Zoo i Jylland. Pris: Én milliard kroner. (Ill: BIG)Vis mer

ARKITEKTUR: Dyr er ikke skapt for å holdes i fangenskap. Likevel lager vi dyreparker og trøster oss med at ville dyr i fangenskap får det stadig bedre, med mindre dyrehagen ligger i Bagdad eller andre steder der menneskene har nok med å tenke på egen overlevelse.

Det må alltid være et mål å la dyrene være så frittgående som mulig, med store arealer som ligner mest mulig på det de skapt for (selv om de er født i fangenskap). Vil man komme tett på løver, er selvsagt det beste å dra til Afrika på safari, men det ble tidlig en levedyktig forretningsmodell å frakte de ville, majestetiske dyrene nordover og sette dem i bur. I takt med økende velstand og vårt stadig mer humane selvbilde, har vi gitt tigre, løver og andre importerte villdyr mer naturlige omgivelser.[bilde= 1, right]

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.