DEBATT

Debatt: Nav og AAP-endringer

Nav klarer ikke å følge opp

AAP-mottakere er syke når de søker AAP, de er ikke ferdig med sin sykdom.

FYLLER VILKÅRENE: De aller fleste som i dag mister sin AAP fyller alle vilkår for å kunne motta AAP, bortsett fra at tida har gått fra disse kronisk syke pasientene, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
FYLLER VILKÅRENE: De aller fleste som i dag mister sin AAP fyller alle vilkår for å kunne motta AAP, bortsett fra at tida har gått fra disse kronisk syke pasientene, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Heidi Nordby Lunde trekker i sitt innlegg 7. mai fram at flere får en ytelse uten å ha opparbeidet seg rett til verken dagpenger eller sykepenger, og at flere står uten arbeid, kommer fra kvalifiseringsprogrammet, er selvstendig næringsdrivende eller hjemmeværende. Det er nærliggende å spørre deg om du har gått bak tallene du refererer til og har sett på historiene til hver og ett av disse menneskene?

For å delta i kvalifiseringsprogrammet må din arbeidsevne være nedsatt. Vi snakker her om syke mennesker. Skal ikke selvstendig næringsdrivende ha rett til en trygdeytelse? Har de ikke betalt sin trygdeskatt? Du glemmer også formålet med Folketrygdloven. Du skriver om AAP-ordningen (arbeidsavklaringspenger) og oppfølging fra Nav:«Vi gjør dem som ordningen var ment for en bjørnetjeneste dersom Navs saksbehandlere må følge opp andre enn ordningen egentlig var ment for.»

Det er ikke ytelsen som bestemmer hvilken oppfølging du skal ha fra Nav, det er behovsvedtaket til Nav som avgjør dette, Nav-lovens 14a-vedtak.

Du skriver at AAP er for dem som trenger oppfølging «etter sykdom». Dette er feil. AAP-mottakere er syke når de søker AAP, de er ikke ferdig med sin sykdom. De står i den, og alle er i «behov» for utredning, behandling og/eller arbeidsavklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer