Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Navnet er Bond... James Bond

Dette er britenes favorittreplikk fra filmens verden. Hva er din? Skriv inn ditt forslag på Dagbladet.no

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Replikken «My name is Bond... James Bond». Slik presenterte Sean Connery seg i den første Bond-filmen, «Dr. No». I dag, nesten 40 år senere, mener britene at dette er den kuleste replikken i filmhistorien.

På andre plass kom Schwarzeneggers udødelige «I'll be back» fra «Terminator». Tredjeplassen gikk til «Casablanca» og Humphrey Bogarts «Play it, Sam».

Undersøkelsen var et samarbeid mellom Londons City universitet og World Entertainment News Network, skriver Empire Online.

Gode filmreplikker har blitt en del av hverdagsspråket for mange. De er våre dagers sitater. Manusforfattere fra filmer som «Star Wars» og «Gudfaren», kan lene seg tilbake å se sin klassiske setning bli brukt av alle fra politikere til hvermannsen.

Favoritten i Dagbladet.nos redaksjon er:

- Du kan da ikke bare gå, fra samtlige fjernsynsteatre på NRK.

Hva er din favoritt? Har britene rett, er Bond-replikken legendarisk? Hva med ETs «Phone Home»? Eller Jack Nicholsons «Here's Johnny» fra «Ondskapens hotell».

Skriv inn ditt forslag.

JAMES BOND: To klassikere er igjen fra «Dr. No». Sean Connerys presentering og Ursula Andress' bikini.Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!