- Navnet hans skal slettes

Dronning Elizabeth har fratatt skandaleprodusenten Harvey Weinstein utmerkelsen han fikk i 2004.

RIBBET: I mars ble Harvey Weinstein dømt til 23 års fengsel. I forrige uke ble han fratatt den prestisjetunge utmerkelsen CBE, som han fikk i 2004. Foto: Angela Weiss/ AFP.
RIBBET: I mars ble Harvey Weinstein dømt til 23 års fengsel. I forrige uke ble han fratatt den prestisjetunge utmerkelsen CBE, som han fikk i 2004. Foto: Angela Weiss/ AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2004 ble Harvey Weinstein utmerket til Commander of the Order of the British Empire (CBE). Utmerkelsen blir gitt til mennesker innen flere fagfelt, som har skapt en positiv innvirkning gjennom sitt arbeid. Weinstein ble utnevnt for sin tjeneste for britisk filmindustri og filmkultur.

Utmerkelsen er blant de mest prestisjetunge i England.

Andre personer som har blitt tildelt utmerkelsen er blant annet fysikeren Stephen Hawking, Sherlock Holmes- skuespiller Benedict Cumberbatch og skuespilleren Kate Winslet.

Nå har dronningen av England, Dronning Elizabeth fratatt Weinstein utmerkelsen, melder The Guardian.

- Dronningen har gitt ordre om at utnevnelsen av Harvey Weinstein til å være den æresbefalende for den sivile avdelingen av den mest fremragende ordren i det britiske imperiet, datert 19. januar 2004, annulleres, og at navnet hans skal slettes fra registeret over nevnte ordre, skriver tinglysningsavisa The Gazette.

Utmerkelseskommisjonen, som er representanter for utnevnelsen avgjorde fratakelsen under et møte nylig. Kommisjonen møtes når det må vurderes om mottakere er skyldig i oppførsel som antas å bringe skam over æressystemet, melder BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer