OPPFØLGER: «Død snø 2» skal i følge regissør Tommy Wirkola bli større, morsommere, og mer blodig enn originalen. Foto: Filmweb.no
OPPFØLGER: «Død snø 2» skal i følge regissør Tommy Wirkola bli større, morsommere, og mer blodig enn originalen. Foto: Filmweb.noVis mer

Nazi-zombie-oppfølger solgt til 20 land før den spilles inn

Wirkola har fått en navn som er verdt å ta vare på, sier produsenten.

(Dagbladet): Allerede før innspillingen har satt i gang, er «Død snø 2» solgt til 20 land. Og denne gangen skal Tommy Wirkolas andre nazi-zombie-film spilles inn på både norsk og engelsk.

- Vi opplevde budkrig fra flere av landene som ønsket den. Det tror jeg ikke har skjedd med en norsk film tidligere. Jeg har i hvertfall aldri opplevd maken, sier filmens produsent Kjetil Omberg.

Internasjonal suksess
Den originale «Død snø»-filmen fra 2009 ble til slutt solgt til 73 land, men ikke før etter premieren. Kjetil Omberg var med og produsere eneren, og skal også produsere toeren. Han sier til Dagbladet at mye av grunnen til at oppfølgeren nå selger godt allerede før innspillingen skyldes Wirkolas internasjonale suksess.

-Ja, det er det ingen tvil om. Film nummer en gjorde det også godt utenlands, og solgte flere dvder i England enn i Norge. Men hovedårsaken er jo at Tommy nå har fått et navn som er verdt å ta vare på, sier Omberg, og fortsetter:

- Død snø havnet jo også på flere lister over de 10 eller 20 beste zombiefilmene gjennom historien, blant annet i Rolling Stone Magazine.

Cannes
Selv om filmen allerede nå er solgt til 20 land, er det fortsatt enkelte puslespillbrikker som må falle på plass før innspilingen kan starte.

- Vi har kommet ganske langt. Vi vet ikke eksakt når vi kan begynne å filme, men forhåpentligvis ganske snart. Vi er også avhengige av å selge mer i Cannes før vi er helt i mål. Vi satser på å være utsolgte etter festivalen er ferdig i slutten av mai, sier Omberg med et smil.

Mye har skjedd siden den første Død snø filmen gikk på norske kinoer i 2009. Regissør Wirkola har gjort internasjonal suksess med storfilmen «Hansel and Gretel», og nå lover både Wirkola og produsenten lover at oppfølgeren blir en enda tøffere film enn originalen.

- Den blir større, mer skremmende, mye morsommere, mer actionfylt og enda mer blodig enn den første. Så jeg gleder meg vilt til å slippe nazi-zombiene løs på ny,» skriver regissør Tommy Wirkola i en pressemelding.

Produsenten sier også at når de nå får solgt filmen til utlandet før innspillingen, gir det produksjonsselskapet økonomiske muskler til å lage en enda bedre film enn forgjengeren. 

GLEDER SEG regissør Tommy Wirkola gleder seg til å ta fatt på «Død snø 2». Foto: Lars Eivind Bones
GLEDER SEG regissør Tommy Wirkola gleder seg til å ta fatt på «Død snø 2». Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- En ting er at vi blir sikrere når vet hvor mye penger vi har å bruke. Men denne gangen har vi også mye høyere ambisjoner enn da vi lagde eneren, forteller Omberg.

Engelsk
På forespørsel fra Dagbladet, gir produsenten oss et lite hint av hva publikum kan forvente seg i den nye filmen.

- Grunnen til at filmen skal spilles inn på engelsk er ikke bare fordi vi vil lage den på engelsk, men fordi det er naturlig for filmens karakterer å snakke engelsk. Da forstår man jo litt av hva som kan komme til å skje.

- I film nummer to trenger vi ikke å bruke en time på å forklare hva som skal skje. Da blir det en time mer med moro, sier Omberg.

Død snø 2 skal ha premiere i løpet av 2014.

SKUESPILLERE: Vegar Hoel (t.v.) og Stig Frode Henriksen blir igjen å se i «Død snø 2». Foto: Filmweb.no
SKUESPILLERE: Vegar Hoel (t.v.) og Stig Frode Henriksen blir igjen å se i «Død snø 2». Foto: Filmweb.no Vis mer