Nazihistorikeren kommer til Lillehammer i mai

Irving sier han «ikke vil bli tvunget til taushet».

KOMMER LIKEVEL: Litteraturfestivalen trakk tilbake invitasjonen til David Irving, etter voldsom kritikk. Men Irving vil komme likevel. Foto: SCANPIX /REUTERS/Alessia Pierdomenico
KOMMER LIKEVEL: Litteraturfestivalen trakk tilbake invitasjonen til David Irving, etter voldsom kritikk. Men Irving vil komme likevel. Foto: SCANPIX /REUTERS/Alessia Pierdomenico Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Den kontroversielle britiske historikeren David Irving bekrefter at han kommer til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i slutten av mai, selv om han ikke lenger er invitert.

I fjor høst ble Irving invitert til årets festival, som har temaet «Sannhet». Mange reagerte kraftig på invitasjonen, som deretter ble trukket tilbake.

— Jeg vil ikke bli tvunget til taushet, sier Irving til NRK.

— Alt er organisert, sier Irving, som forteller at han har mottatt mange henvendelser om å holde foredrag fra privatpersoner i Norge etter at festivalinvitasjonen ble trukket tilbake.

Han opplyser at har trolig vil holde foredrag om Hitler, Himmler og Holocaust, fordi det er «noen interessante spørsmål om ansvar» knyttet til dette.

Av sikkerhetsgrunner vil ikke Irving gå i detalj om hvor han skal være.

Odd Bjørn Fure, historieprofessor og direktør ved Holocaust-senteret i Oslo, er ikke overrasket over at Irving faktisk kommer.

— Han er en provokatør, og her har han fått en fantastisk mulighet til virkelig å lage en provokasjon som blir lagt merke til, sier Fure, som kaller Irving en «notorisk svindler» og «bedrager som ikke har gjort annet enn å forfalske historien». (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer