Nazizombiene myrdet amerikanske vampyrer

40 000 så «Død snø».

(Dagbladet.no): Nazizombier er ikke et ukjent fenomen i filmhistorien, men sjelden har de vel vært gjenstand for en så bred publikumsinteresse som «Død snø».

Over 40 000 nordmenn så splatterfilmen i åpningshelgen. Det er bedre enn tidligere norske storfilmer som «Mannen som elsket Yngve», «Izzat» og «Fatso».

Voldsom presseomtale
Kjetil Omberg hos distributør Euforia Film er strålende fornøyd.

- Jeg tror det er veldig mange faktorer som spiller inn her. Hyggelig omtaler, Sundance, et godt cast og ikke minst det at det er noe helt nytt, sier Omberg til Dagbladet.no.

- Vi har få andre nazizombiefilmer her fra før.

«Død snø» har fått voldsomt mye presseomtale sammenliknet med mange andre norske filmer. Kombinasjonen av nazizombier, Jenny Skavlan og utedosex har skapt mange oppslag.

Reiser til USA
I tillegg har interessen fra utlandet vært betydelig. Store filmsider som Ain't It Cool News har skrevet om den flere ganger, og torsdag reiser regissør og teamet rundt filmen til Utah og Sundance-festivalen.

- Det er en massiv interresse fra utlandet. Først og fremst blant interesserte kjøpere, men nå også veldig mye fra pressen rundt om. Ekstra hyggelig er det at det største filmbladet av alle, Empire, trekker frem filmen som en av de de gleder seg mest til på festivalen, sier Omberg til Dagbladet.no.

Tallet på antallet billettkjøpere til «Død snø» er drøyt 15 000 høyere enn for «Twilight», den store amerikanske vampyr-tenåringsfilmen.

Selv om dette ikke er noe dårlig tall, kan distributør Nordisk film ha gått glipp av noen billettkjøpere fordi de valgte å sette den opp seinere her enn i USA og Sverige - til fansens store protester.

Den neste filmen i «Twilight»-serien - titulert «New Moon» vil bli satt opp samtidig i Norge og USA.