NBC jakter mulla Krekar i ny actiondokumentar

Omstridt tv-serie om terrorister og krigsforbrytere.

«THE WANTED»: I den actionfylte tv-dokumentaren setter det amerikanske tv-teamet søkelyset på mulla Krekar. Han oppholder seg i Norge selv om han er utvist av landet fordi irakiske myndigheter ikke kan garantere at han ikke vil bli utsatt for tortur dersom han sendes hjem til Irak.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
«THE WANTED»: I den actionfylte tv-dokumentaren setter det amerikanske tv-teamet søkelyset på mulla Krekar. Han oppholder seg i Norge selv om han er utvist av landet fordi irakiske myndigheter ikke kan garantere at han ikke vil bli utsatt for tortur dersom han sendes hjem til Irak. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 20. juli har den amerikanske tv-kanalen NBC premiere på actiondokumentaren «The Wanted», skriver AP.

I serien jakter tv-teamet på terrorister og krigsforbrytere som ikke blir stilt for retten fordi de «gjemmer seg» i andre land.Første episode tar for seg en kjenning her i Norge: Mulla Krekar.

Antatt terroristKrekar er antatt leder for terroristgruppen som tidligere het Ansar Al Islam.

Han er en irakisk kurder som kom til Norge som kvoteflyktning i 1991. I «The Wanted» skal Krekar jaktes ned og bli satt til veggs av det amerikanske tv-teamet fra NBC.

Uken etter vil tv-teamet oppsøke Mamoun Darkzanli. Han bor i Tyskland, men er anklaget av spanske myndigheter for å ha gitt finansiell og logistisk støtte til al-Qaida.

Diskutert programAllerede før premieren har «The Wanted» vært en omdiskutert satsing. Det har blitt gjort sammenlikninger med NBCs «To Catch a Predator», et program som avslører potensielle seksuelle overgripere.

Produsentene ønsker imidlertid at folk skal se serien og dømme selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer