Du leser nå Dagbladet Pluss

Arkitektur:

- Det er tid for å være litt smakløs i debatten om nytt regjeringskvartal

Forbud mot sykkel og ryggsekk? God byutvikling er viktigere enn et polstret, totalsikret byråkrati i det nye Regjeringskvartalet, skriver Mikael Godø.

SERVERING UTELUKKET: I Grubbegata vil bombefrykt utelukke et levende gateliv. Uteserveringen på bildet blir høyst sannsynlig ikke noe av. Alle foto: Nordic - Office of Architecture (Illustr.)/Statsbygg
SERVERING UTELUKKET: I Grubbegata vil bombefrykt utelukke et levende gateliv. Uteserveringen på bildet blir høyst sannsynlig ikke noe av. Alle foto: Nordic - Office of Architecture (Illustr.)/StatsbyggVis mer

Det er tid for å være litt smakløs i debatten om nytt regjeringskvartal. La oss si at terroristene står og venter på at det nye regjeringskvartalet skal bli ferdig. Du har Breivik-tilhengere på den ene sida, islamister på den andre. De er tålmodige, venter på det rette øyeblikket. De sprenger ikke en symbolsk bilbombe ved Statsministerens kontor på Akershus festning, eller foran UD i Vika.

De sender ingen selvmordsbomber inn i 1. mai-toget eller Oslo Pride. Nei, de følger i stedet planprosessen for det nye regjeringskvartalet. De nikker bekreftende når de ser det ytre perimeteret som stenger all biltrafikk ute, for den hadde de regnet med. Varebil med kunstgjødsel er utelukket, med mindre man finner en uventet metode for å forsere sperringene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.