Arkitektur:

- Det er tid for å være litt smakløs i debatten om nytt regjeringskvartal

Forbud mot sykkel og ryggsekk? God byutvikling er viktigere enn et polstret, totalsikret byråkrati i det nye Regjeringskvartalet, skriver Mikael Godø.

SERVERING UTELUKKET: I Grubbegata vil bombefrykt utelukke et levende gateliv. Uteserveringen på bildet blir høyst sannsynlig ikke noe av. Alle foto: Nordic - Office of Architecture (Illustr.)/Statsbygg
SERVERING UTELUKKET: I Grubbegata vil bombefrykt utelukke et levende gateliv. Uteserveringen på bildet blir høyst sannsynlig ikke noe av. Alle foto: Nordic - Office of Architecture (Illustr.)/Statsbygg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er tid for å være litt smakløs i debatten om nytt regjeringskvartal. La oss si at terroristene står og venter på at det nye regjeringskvartalet skal bli ferdig. Du har Breivik-tilhengere på den ene sida, islamister på den andre. De er tålmodige, venter på det rette øyeblikket. De sprenger ikke en symbolsk bilbombe ved Statsministerens kontor på Akershus festning, eller foran UD i Vika.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer