– En drøm å spille med Skarsgård

Aksel Hennie drømmer om å følge i forbildet Stellan Skarsgårds fotspor. Det betyr likevel ikke å hoppe på første fly til Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aksel Hennie har vært de siste åras desidert største filmstjerne i Norge. I forrige måned skrev Dagbladet at han derimot er helt ukjent i utlandet. Nå skal Hennie spille i Hans Petter Molands nye film «Regnskap» sammen med Stellan Skarsgård, prakteksempelet på en nordisk skuespiller som har gjort det stort i det store utland.

— Kan du lære noe av Skarsgård om å komme deg ut i verden?

— Stellan og jeg tenker nok helt likt om dette: verden er ikke så interessant. Det er historiene som er interessante, og personer. Det hadde vært superkult å bli spurt om noe, men jeg går ikke glipp av ett år med interessante jobber i landet jeg elsker til fordel for kjipe prosjekter i Hollywood, sier Hennie.

Han innrømmer likevel at det er en drøm å eksportere seg selv som skuespiller.

— Noen drømmer bør forbli drømmer, andre skal man gjøre til mål. Utlandet kan forbli en drøm litt til, sier Hennie, som utpeker statene som landet med de dyktigste filmfolkene.

Oppfyller drømmer daglig
Han tilføyer at i sin karriere oppfyller han drømmer hver eneste dag.

— Å jobbe med Skarsgård er definitivt en drøm som går i oppfyllelse. En stor drøm. Jeg mener han er verdens beste mannlige skuespiller på sin alder, sier Aksel Hennie, som mener Skarsgård er sjenerøs og avslappet når han jobber.

Dagbladet spurte Hollywood-stjerna hva unge skuespillere som Hennie må gjøre for å krysse landegrensa.

— Altså, det er jo lett, det er bare å kjøpe en enkeltbillett. Å gjøre det bra er noe annet. Flyr du til Los Angeles for å bli filmstjerne, ender du opp i ei gryte av 40?000 arbeidsløse amerikanere. Selv jobbet jeg i Norden fram til jeg fikk et tilbud, sier Skarsgård, som mener dette er det beste Hennie kan håpe på.

Stjernelag
«Regnskap» handler om en industriarbeider (i Skarsgårds figur) fra Alnabru som slipper ut av fengsel etter tolv års forvaring for mordet på konas elsker. Kameratene i det småkriminelle miljøet forventer en hevnaksjon mot tysteren. Sjøl vil hovedpersonen bare starte på nytt.

Aksel Hennie synes filmen har et max manus.

— Ja, manuset er ekstremt godt. Når attpåtil filmen regisseres av Hans Petter Moland, som etter min mening har laget Norges beste film med «Kjærlighetens kjøtere», var det ikke snakk om å avslå.

Molands stjernespekkede rolleliste består blant annet av Bjørn Sundquist, Bjørn Floberg, Gard Eidsvold, Kjersti Holmen og nykommeren Jannike Kruse Jåtog .

— Jeg er utrolig privilegert som får jobbe med dette stjernelaget, sier Moland.

Regissøren, som selv har Hollywood-erfaring, har tro på at Aksel Hennie har talent nok til å gjøre det like stort i utlandet som Stellan Skarsgård.

— Men det handler mer om hvilket språk man har som skuespiller, og dessuten går det mer på flaks enn talent, konkluderer Moland, som med «Regnskap» regisserer sin første svarte komedie.

STJERNELAG: Gjengen i og bak «Regnskap». Foto: DAGBLADET/LARS EIVIND BONES
STJERNELAG: Gjengen i og bak «Regnskap». Foto: DAGBLADET/LARS EIVIND BONES Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer