– Ikke opplevd dette siden Gorbatsjov

Francis Sejersted visste det ville være kontroversielt å gi Fritt Ord-prisen til Nina Karin Monsen.

OUTSIDERPRIS: Styreleder i Fritt Ord, Francis Sejersted, tar ingen kritikk for Monsen-tiledelingen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
OUTSIDERPRIS: Styreleder i Fritt Ord, Francis Sejersted, tar ingen kritikk for Monsen-tiledelingen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg har ingen kommentar til at Kim Friele vil gi tilbake sin pris. Det får hun bare gjøre. Men vi ser tilbake på prisen til Friele med stor tilfredshet, og slik sett er det synd og leit at hun vil levere den tilbake, sier styreleder Francis Sejersted i Fritt Ord-stiftelsen til Dagbladet.

– Vi visste det ville være kontroversielt å gi Fritt Ord-prisen til henne, men vi skal vel være litt kontroversielle også. Men hun er innenfor de grensene vi har diskutert.

Prisen skal gå til outsiderne, de som ofrer noe for sine standpunkter og er utrettelige i offentligheten, sier Sejersted.

Han har aldri opplevd at noen ønsker å levere tilbake Fritt Ord-prisen.

– Men jeg har opplevd det i Nobelkomiteen en gang, da Mikhail Gorbatsjov fikk prisen. Da ville Andrej Sakharovs kone levere hans Nobelpris tilbake.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer