Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nebb Blagism

Andrej Nebb har tidligere nyansert og utvidet det norske rockbegrepet, ved å filtrere uortodokse stilarter gjennom bandene De Press og Holy Toy.

Nebbs nye plate, «Nebb Blagism», er nærmest som et soloprosjekt å regne, men musikerne han har med seg er gamle kjente; Jørn Christensen, Lars Pedersen og Ola Snortheim, forsterket av Kyrre Fritzner fra Rambelins. Sammen gir de seg hen til rytmisk industriell elektrisitet og geistligklingende korsang - med blandet resultat.

«Nebb Blagism» tråkker i de samme sporene som Nebb selv vedtok for flere år siden, og plata minner mest av alt om et nostalgisk forsøk på å gjenoppvekke gammel kreativitet, spunnet over fragmentariske ideer og Nebb'ete påfunn. Her finnes såvisst partier som er vakre harmonielt sett, og mektige rent tyngdemessig sett. Men sett under ett er helheten noe innskrenket hva idémessig nytenkning og sjelelig substans angår.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media