Ned fra skyene

Sofie Storaas (17) røk ut av Idol og deppet en stund. Men livet er mer enn Idol. Når en er ung og det er vår.

I hele mai skal Dagbladet være ute, rundt i byene, mest Oslo, men også Bergen, Stavanger, Bergen og Trondheim og intervjue ungdommer. Dagbladet.no trykker 10 intervjuer + mms-bilder hver dag.
Vi drar til skoler, parker, kafeer, fritidsklubber og gater. Vi spør hvilken låt du lastet ned sist, om du er forelsket og hvem som er Idol-favoritten din. Men også spørsmål om vold, dop, sex og framtid
.

Les alle intervjuene her

BERGEN (Dagbladet): «Alle» ringte. Sofie var Bergens store Idol-håp. Så gikk det skeis, i semifinalen, 25. februar.

-  Først var jeg oppi skyene. Jeg falt fra himmelen og bom ned. Det var ikke så kjipt i begynnelsen, da var det så mye oppmerksomhet. Så var det tilbake til  det vanlige, og jeg merket hvor normalt jeg lever, at jeg ikke svever hele tida.

Sentimental


-  Måtte du grine litt?

-  Kanskje litt. Jeg ble litt sentimental. Tenkte at Idol var en stor sjanse, men det er jo bare å jobbe, gjøre det beste ut av det. Det var jo bare én som kunne vinne til slutt. Idol er stort fordi så mange ser på. Og vil du holde på med musikk for å bli popstjerne, er Idol en vei å gå, sier Sofie.

Ikke så galt at det ikke er godt for noe. Sofie og bandet Konstante Trusler har fått jobber.

 GODT Å VÆRE UNG: -  Nå merker jeg det, når våren kom, hvor deilig det er å være ung. Det skal ikke så mye til før en blir glad, sier Sofie Storaas, selv om det ikke ble Idol-finale. Alle Foto:HELGE HANSEN
GODT Å VÆRE UNG: - Nå merker jeg det, når våren kom, hvor deilig det er å være ung. Det skal ikke så mye til før en blir glad, sier Sofie Storaas, selv om det ikke ble Idol-finale. Alle Foto:HELGE HANSEN Vis mer

-  Og så holder jeg på med musikal. Vi skal sette opp «Jesus Christ Superstar» i Grieghallen i august. Jeg har danset siden jeg var åtte, aldri tenkt at det har vært trening, for det er så gøy, og jeg orker ikke tanken på å trene. Jeg blir glad og får overskudd. Derfor gleder meg mest til å bli 18, for da kan jeg gå på byen og danse.

Pliktene bekymrer


-  Hvordan er det å være 17?
-  Det er mange opp- og nedturer hele tida. Enten går jeg rundt og er dødsglad og i hundre hele tida, eller så er jeg kjempedeppa. Venner og kafé gjør meg glad, oppleve nye ting, nye folk, nye steder, være spontan, gjøre ting jeg ikke gjør til vanlig. Plutselig finner vi på at vi skal bade på toppen av Stolzekleiven. Og så reiste vi til Oslo spontant i fjor sommer, og bodde i campinghytte.

-  Og bekymringer?-  Jeg bekymrer meg for plutselige plikter. Jeg begynner å bli voksen, må være et sted da og da. Det virker som om mange voksne må skvise inn en liten time med mannen sin en dag i uka. Jeg håper jeg ikke ender opp med et lite hus på landet med ti unger og en utro mann. Det gidder jeg ikke. Jeg vil ha et innholdsrikt liv. I et forhold tror jeg det er viktig å være spontan, og overraske hverandre.


Min mobil:
Fin og ny Samsung.


Siste låt lastet ned fra nett:
«Be Mine» med Robyn.


Favoritt-tv-program:
Idol og «Lost».


Favorittplagg:
Dongeribukse og Nike-sko.


Så mye penger bruker jeg i måneden:
Forferdelige mengder. 1000-3000.


Sist forelsket:
Veldig ofte.


Meg om fem år:
Driver med musikk eller journalistikk.


Drømmer om å kline med:
Hele Hollywood. Superhemmelig.


Mine beste og dårligste sider:
Livlig og sprø og veldig bestemt.


Min største helt:
Mamma og pappa.


Årets Idol-favoritt:
Jorun og Tone.


Intervjuet fant sted:
Kafé Kunst.