Ned i kjeller´n

Lørdag spiller Basement Jaxx skiver på Head On i Oslo. Hvis de finner fram, da.

Den britiske duoen Basement Jaxx tok klubbmusikken til en ny dimensjon med debutalbumet «Remedy», en pønka kur som blander engelsk holdning med amerikansk cool. I juni kommer oppfølgeren «Rooty». Felix Buxter og Simon Ratcliffe er i Oslo for å gjøre promo og spille skiver.

-Jeg veit ikke hvor eller hva som skjer. Vi skal spille skiver en eller annen plass her i Oslo, sier Buxton til Manual. Han sitter trøtt, men promoklar på toppen av Oslo Plaza.

-Det blir ikke noe liveshow, kun dj-ing, opplyser han.

«Rooty» er også navnet på en månedlig undergrunnsfest Basement Jaxx har på en klubb i Brixton, London. Neste måned starter en miniturné med det nye låtmaterialet. Første store show er i London under plateslippet 25. juni. De som ikke benytter sjansen på lørdag får kanskje en ny mulighet til høsten. Da spiller Basement Jaxx live over hele verden.

«Romeo» er første singel fra «Rooty». «Catchy, sexy og tøft, og med den umiskjennelige Jaxx-magien vi aldri får nok av», skrev en begeistret Dagbladet-anmelder, og kastet en sekser på terningen. Vi gleder oss.