Ned som en skinnfell

Sharon Stone i delvis camp, men mest kjedelig, oppfølger.

FILM: Spriker Sharon Stone igjen med beina uten truse? Svar: Nei. Kan noen se på henne at hun er 48 år? Svar: Nei. Er «Basic Instinct 2» en verdig oppfølger til eneren? Svar: Nei igjen.

Ufrivillig humor

Filmens humor ligger mest på det ufrivillige planet. Sharon Stones uavbrutte rekke av poseringer - særlig på psykiaterdivaner - er intet mindre enn camp. Det samme gjelder de utallige kreasjonene som de kostymeansvarlige har designet for å få henne til å se manipulerende sexy ut. Av en eller annen grunn ledes tankene hen på «Catwoman», en annen fersk kalkunfilm der Sharon Stone hadde en birolle.Hva er det som gjør at denne presumptivt mykpornografiske thrilleren fungerer så mye dårligere enn Paul Verhoevens original fra 1992? Er det publikum som er blitt mer forherdet på bare et tiår?Det hevdes at toeren har en lang forhistorie med skuespillere og regissører som har hoppet av. Manuset er ikke mye å skryte av.

Hurtig-sex

Undertittelen «Risk Addiction» er diagnosen på Catherine Tramell (Stone), og det skjønner man alt i de første scenene, der hun fyker i sportsbil gjennom Londons gater i ca. 200 km/t mens passasjeren masturberer henne. Orgasmen ender i Themsen, fyren dør og slik havner heltinnen på psykiaterens (David Morissey) divan. Ifølge politiet driver hun mer med «mindfucking» (les: manipulering) enn vanlig f..., men filmen er skuffende kjedelig på begge plan.