Nederst på lista

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om kort tid fatter styret i Helse Sør-Øst et vedtak som enten kan få dramatisk negative konsekvenser for psykiatritilbudet i hovedstadsområdet, eller - om ledelsen for landets største helseregion tar ansvar for de svakeste pasientgruppene - kan vise seg å legge til rette for gode og fremtidsrettete løsninger. På styremøtets dagsorden onsdag 19. november står den såkalte hovedstadsprosessen, der all offentlig sykehusbehandling i Oslo-området skal omorganiseres, med flere titalls tusen ansatte involvert.

Mange pressgrupper er for tiden i aksjon. Vi vil ikke invitere til konkurranse mellom ulike pasientgrupper, men vil likevel minne om at de psykiatriske pasientene alltid er kommet i bakleksa. Det var erkjennelsen av dette som fikk Stortinget til å vedta Opptrappingsplanen for psykisk helse (1998-2008). SINTEF Helse publiserte nylig en foreløpig oppsummering av opptrappingsplanen. Her fremkommer at somatikken - den fysiske sykehusmedisinen - i løpet av opptrappingslanens tiår har økt sine budsjetter med 42 prosent. Dette er skjedd uten drahjelp av noen opptrappingsplan. Psykiatrien står på sin side igjen med en vekst på 35 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.