Nederst på lista

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om kort tid fatter styret i Helse Sør-Øst et vedtak som enten kan få dramatisk negative konsekvenser for psykiatritilbudet i hovedstadsområdet, eller - om ledelsen for landets største helseregion tar ansvar for de svakeste pasientgruppene - kan vise seg å legge til rette for gode og fremtidsrettete løsninger. På styremøtets dagsorden onsdag 19. november står den såkalte hovedstadsprosessen, der all offentlig sykehusbehandling i Oslo-området skal omorganiseres, med flere titalls tusen ansatte involvert.

Mange pressgrupper er for tiden i aksjon. Vi vil ikke invitere til konkurranse mellom ulike pasientgrupper, men vil likevel minne om at de psykiatriske pasientene alltid er kommet i bakleksa. Det var erkjennelsen av dette som fikk Stortinget til å vedta Opptrappingsplanen for psykisk helse (1998-2008). SINTEF Helse publiserte nylig en foreløpig oppsummering av opptrappingsplanen. Her fremkommer at somatikken - den fysiske sykehusmedisinen - i løpet av opptrappingslanens tiår har økt sine budsjetter med 42 prosent. Dette er skjedd uten drahjelp av noen opptrappingsplan. Psykiatrien står på sin side igjen med en vekst på 35 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer