Nedfryst i Batman-byen

Du verden som de får det til å ta seg ut i Hollywood. Det tar seg ut og tar seg ut i Batmans spektakulære Gotham City i et bombardement av effekter, fart, grafikk, stunt og heftige kostymer. Dørgende kjedelig, er det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først er det moro en kort stund. Tross alt blir du overmannet av alt hva filmbyen kan oppvise av visuelle kreasjoner fra pangstart. Den smeller av idet Mr. Freeze alias Arnold Schwarzenegger nærmest umiddelbart blir introdusert med sine onde hensikter - å gjøre hele bat-byen om til en gigantisk iglo. Alltid gøy å høre Arnold si sånt som «ze wintæ hæz cøm æt læst», men her blir han i første omgang utmanøvrert i en halsbrekkende ishockeykamp med en diamant som puck. Siden går det ikke ett sekund uten dunder av ymse slag. Dollarforbruk Hva vi ser er dollar i omløp. Millioner går i lufta i hvert bilde. Eller de fryses ned, slås ned eller fyker over lerretet i ville batmobilløp. Midt i oppstyret strever George Clooney alias Batman og Chris O\'Donnell som Robin med å lire av seg replikkene. De kan lite annet gjøre. Manus har levnet dem den tvilsomme oppgave det er å skulle gi liv til et par saltstøtter. Antakelig ville en saltstøtte være en mer engasjerende samtalepartner enn Bruce Wayne/Batman. Effektorgie Uma Thurman har det ikke enklere som Poison Ivy, enda ondere enn Mr. Freeze, en slags avansert miljøterrorist med dødelige lepper, som utspekulert slår sine pjalter sammen med ismannen bare for å ta rotta på ham også. Og Alicia Silverstone dukker opp som Barbara, niese av Batmans butler Alfred, for siden å omdannes til Batgirl uten å påkalle nevneverdig interesse. Her har et overveldende apparat latt det stå til i den tro at to timer og fem minutters effektorgie kan få oss til å se bort fra hulheten i helheten. Vår alles Vendela K. Thommessen svever for øvrig i nedfryst tilstand som fru Freeze uten å si et ord. Det skal ikke Vendela være lei seg for. All replikkføring her gjør tingene verre. Riktignok kommer Arnold best ut av det, rutinert som han er i gestalting av vesener. Og som sagt ser det imponerende ut. Ikke at det hjelper. Ikke engang for George Clooney.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer