Nedgang for Dagbladet og VG på papir

Økning på nett. Opplagstall lagt fram i dag.

NEDGANG PÅ PAPIR: I likhet med de aller fleste papiraviser opplevde Dagbladet og VG en opplagsnedgang i 2009, viser tall lagt fram i dag. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NEDGANG PÅ PAPIR: I likhet med de aller fleste papiraviser opplevde Dagbladet og VG en opplagsnedgang i 2009, viser tall lagt fram i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): VG og Dagbladets papirutgave opplevde en opplagsnedgang på totalt 40 000 aviser i 2009, viser ferske tall lagt fram i dag av Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Tilbakegangen - 22 040 eksemplarer for VG og 18 128 for Dagbladet - tilsvarer et prosentvis fall på 7,7 og 14,7 prosent. Opplagene endte dermed på henholdsvis 262 374 og 105 255 aviser på hverdager.

Løssalg raserFallet gjelder ikke bare for VG og Dagbladet og nedgangstrenden for papir er krystallklar. MBLs medlemsbedrifter har totalt en svikt på 3,7 prosent i 2009. Verst går det utover løssalgsavisene som faller med rundt 10 prosent, melder NTB.

Både Aftenpostens morgen- og kveldsutgave, Dagens Næringsliv, Dagsavisen, Nationen, Vårt Land samt regionavisene Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adressa sliter med negative opplagstall.

Enkelte lokalaviser og nisjeaviser som Klassekampen, Morgenbladet og Finansavisen viser en stabil utvikling og positive opplagstall. • Se tallene her (Excel-dokument).

Nett økerDe aller fleste nyhetsnettstedene opplevde imidlertid en vekst, inkludert Dagbladet, VG Nett og Aftenposten. Dagbladet.no hadde i fjor 972 000 daglige lesere, noe som er en økning på 3,1 prosent fra året før, ifølge tall fra TNS Gallup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.