Nedover for Stones

Dinosaurenes tid kan være forbi. Bare fem av The Rolling Stones trettifem konserter i Europa er utsolgt. Selv under turnéåpningen i Nürnberg var det 16000 billetter igjen. Også i Oslo går salget tregt.

Gamlegutta har vært forfulgt av dårlige konsertanmeldelser helt siden verdensturneen startet i Chicago i september og det kan være dette som nå gir seg utslag i sviktende publikums tall.

Halv pris

Lørdagens turnéåpning i Europa fant sted på den enorme Zeppelinfeld stadion, som har plass til 100000 mennesker. Arrangørene hadde lagt ut 94000 billetter, men bare 80000 ble solgt. Utenfor inngangene gikk svartebørsbillettene til under halv pris.

Også under åpningen av Asia-turneen i Japan tidligere i år sviktet publikum, og The Rolling Stones måtte gå på scenen i Tokyo Dome mens det fortsatt var flere tusen billetter igjen.

Tregt i Oslo

Mens svenskene for lengst har fylt opp Nya Ullevi i Göteborg, går salget til konserten på Valle- Hovin tregt. En tredjedel av de 40000 billettene som ble lagt ut for salg forsvant i løpet av noen få timer da salget åpnet i januar. Men siden den gang har salget stått stille, og det er fortsatt 15000 billetter igjen til konserten.

Økonomisk er det imidlertid ingen krise for Stones-gutta, som aldri har tjent mer enn de gjør nå: For hver konsert på denne turneen håver de inn godt over 27 millioner kroner.