Nedover-snobbene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Redaktør John O. Egeland bekymrer seg 10. desember for det han ser som «sprekker» som er oppstått mellom ulike befolkningsgrupper i Norge hvor «dype kulturkonflikter» er kommet til syne. Skylden for dette er han rask til å legge på «den godt utdannede middelklassen (som) har skaffet seg et kulturelt hegemoni som utfordrer andre grupper og som skaper motstand». Egeland bruker rovdyrkonflikten som eksempel: urbane intellektuelles verneideer tar ikke høyde for mannfolks identitetsforankring i jakt og fiske utover bygdene.

«By og land, tann for tann», fleipet vi i syttiåra. Jammen ser det ikke ut til at Dagblad-redaktøren ønsker å blåse liv i denne nord-for-Sinsenkrysset tenkningen igjen til støtte for sitt argument om nye (?) disharmonier i vårt samfunn. Den godt utdannede middelklasse er ikke utelukkende lokalisert i Oslos indre bydeler, Egeland, det finnes rovdyrvernere her på bygda også. Det dreier seg nemlig om andre og dypere spørsmål enn spredning av «urbane verdier». Bevaring av artsmangfoldet er et viktig globalt tema, viktigere enn at bygdegutter skal få skyte ulv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer