DEBATT

Debatt: Private helsetjenester

Nedsnakkingen må ta slutt!

Å påstå at private tilbydere bare er ute etter profitt, er å spytte på arbeidet de legger ned hver eneste dag for å kunne hjelpe sine brukere best mulig.

KRASS KRITIKK: Venstresida i norsk politikk bruker «velferdsprofitører» nærmest som et skjellsord. Å møte mennesker som vier livet sitt til å hjelpe andre med krass kritikk, viser fullstendig mangel på respekt, mener innsenderen. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
KRASS KRITIKK: Venstresida i norsk politikk bruker «velferdsprofitører» nærmest som et skjellsord. Å møte mennesker som vier livet sitt til å hjelpe andre med krass kritikk, viser fullstendig mangel på respekt, mener innsenderen. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Velferdsprofitører. Et ord venstresida i norsk politikk bruker nærmest som et skjellsord for å beskrive barnehager, sykehjem og behandlingstilbud som drives av privat engasjement. Å møte mennesker som vier livet sitt til å hjelpe andre, med krass kritikk, viser fullstendig mangel på respekt.

Private tilbydere av velferdstjenester tilbyr ofte et litt annerledes tilbud enn det offentlige. Venstresidas nedsnakking av private tilbydere er nærmest respektløs. Siden fritt behandlingsvalg ble innført i 2015, har ventetida i rusomsorgen sunket med omtrent 27 dager. I tillegg har helsekøen sunket med 70.000 mennesker. Og med en stadig økende andel eldre, er vi avhengig av private sykehjem i åra som kommer. Det samme ser vi i barnehagesektoren, der full dekning er umulig uten det private engasjementet.

Manglerudhjemmet i Oslo og Capio anoreksisenter er to eksempler på annerledes og spesialiserte private tilbud. Manglerudhjemmet skal kommunen nå gjøre om til et kommunalt sykehjem. Et sykehjem som hadde egen pub, spa og restaurant der de eldre fikk muligheten til å være med på morsomme aktiviteter skal legges ned fordi det er privat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer