Nedtur for Trine

For to år siden kom Trine Rein med denne salven: «Mange norske artister er sjuskete og late og må selv ta skylda for at de ikke selger plater». Men nå er det hun som har problemer med platesalget.

Hennes nye plate «To Find The Truth» har på en måned bare solgt i 17 000 eksemplarer i Norge. Dette er katastrofalt dårlig for en av de mest vellykkede artistene på 90-tallet. - Jeg ønsker ikke å kommentere platesalget før kampanjen er ferdig. Om et halvt år kan jeg gi en vurdering, sier Petter Krogstien i plateselskapet EMI Norsk A/S.

Sjuskete og late

Til tross for tung tv-annonsering på TV2 og TVN, har ikke «To Find The Truth» innfridd plateselskapets forventninger. En rekke aviser har gitt plata dårig kritikk, noe som neppe har lettet platesalget. Trine Rein ertet på seg store deler av norsk platebransje høsten 1996 da hun i Dagbladet hevdet at mange artister er late og uflidde, og at de må ta seg kraftig i nakken og jobbe mer. Trine Rein er fremdeles delikat og pen i tøyet, men det ser ikke ut til å hjelpe henne. Manageren John Overgaard hevder hun har jobbet i to måneder med platelanseringen, og ønsker derfor ikke å la Dagbladet forstyrre henne i friuka.

Børskrakk

- Trine Rein har jobbet hardt med lanseringen i Japan, Danmark og Norge. I januar skal hun lanseres i deler av Europa, opplyser Overgaard. Dette har «To Find The Truth» solgt:

  • Norge: 17 000
  • Danmark: 20 000
  • Japan: 70 000


Overgaard bekrefter at platesalget er lavere enn de hadde regnet med, men sier det er for tidlig å trekke konklusjoner. - Om en måned vet vi mer. Jeg er sikker på at platesalget tar seg opp. Børskrakket i Japan påvirker også salget der, sier Overgaard.

- Trines beste

Han beskriver «To Find The Truth» som dypere og mindre umiddelbar enn hennes to tidligere plater. - Har Trine Rein feilvurdert publikum, til tross for at hun blant annet har fått hjelp av Mariah Careys låtskrivere? - Folk trenger bare litt mer tid. «To Find The Truth» er hennes beste, og jeg er optimistisk, sier Overgaard. Det lyktes ikke Dagbladet å få noen kommentar fra Trine Rein.

<B>SKUFFER:</B> Trine Reins tredje plate så langt har vært en salgsskuffelse, både i Norge, Danmark og Japan.