Nedtur for Trine

For to år siden kom Trine Rein med denne salven: «Mange norske artister er sjuskete og late og må selv ta skylda for at de ikke selger plater». Men nå er det hun som har problemer med platesalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hennes nye plate «To Find The Truth» har på en måned bare solgt i 17 000 eksemplarer i Norge. Dette er katastrofalt dårlig for en av de mest vellykkede artistene på 90-tallet. - Jeg ønsker ikke å kommentere platesalget før kampanjen er ferdig. Om et halvt år kan jeg gi en vurdering, sier Petter Krogstien i plateselskapet EMI Norsk A/S.

Sjuskete og late

Til tross for tung tv-annonsering på TV2 og TVN, har ikke «To Find The Truth» innfridd plateselskapets forventninger. En rekke aviser har gitt plata dårig kritikk, noe som neppe har lettet platesalget. Trine Rein ertet på seg store deler av norsk platebransje høsten 1996 da hun i Dagbladet hevdet at mange artister er late og uflidde, og at de må ta seg kraftig i nakken og jobbe mer. Trine Rein er fremdeles delikat og pen i tøyet, men det ser ikke ut til å hjelpe henne. Manageren John Overgaard hevder hun har jobbet i to måneder med platelanseringen, og ønsker derfor ikke å la Dagbladet forstyrre henne i friuka.

Børskrakk

- Trine Rein har jobbet hardt med lanseringen i Japan, Danmark og Norge. I januar skal hun lanseres i deler av Europa, opplyser Overgaard. Dette har «To Find The Truth» solgt: Norge: 17 000 Danmark: 20 000 Japan: 70 000 Overgaard bekrefter at platesalget er lavere enn de hadde regnet med, men sier det er for tidlig å trekke konklusjoner. - Om en måned vet vi mer. Jeg er sikker på at platesalget tar seg opp. Børskrakket i Japan påvirker også salget der, sier Overgaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer