Nedtur!

Kjedelig oppfølger til heksa fra i fjor.

Med «Blair Witch 2» går mange en kraftig nedtur i møte.

Det skal godt gjøres å lage en direkte kjedelig skrekkfilm, men det har Joe Berlinger greid. I tillegg er «Book of Shadows» ganske dum og dårlig, og da er vi oppe i «tre ting på en gang», som det heter i reklamen. Er det mulig? Ja.

Berlinger har vel ikke hatt det enkelt: Oppfølgeren til fjorårets store slager må dra med seg publikum ved å trekke veksler på originalen, lage en helt ny historie og prøve å begeistre de som avfeide «The Blair Witch Project» som et tomt påfunn. Tre ting igjen.

Vi begynner i Burkittsville, byen som ble berømt med suksessfilmen og dens heksemyte. Dit valfarter turistene, og en ikke helt åndsfrisk ung mann tar med seg fire ungdommer på en guidet tur i skogen. De slår leir ved det mystiske huset fra film én. Dagen derpå er de hukommelsesløse og ribbet for eiendeler, bortsett fra noen videofilmer med mangslungent innhold.

Det smarte med den første filmen var at den appellerte til våre fryktinstinkter, for egentlig så vi jo fint lite skrekkelig. Berlinger gjør det motsatte ved å vise altfor mye knivstikking, spøkelser, heksesymboler og en utrolig tåpelig scene med heksemaning.

Han gjør det fragmentarisk, til dels usammenhengende og ulogisk. Tråder fra innledningen blir aldri hentet opp, enda de innbyr til det og kunne gjort vår venn guiden noe mer begripelig, om ikke direkte sjarmerende. Saken blir ikke bedre av hjelpeløse skuespillere. Uhyggen tar på rekordtid livet av seg selv.

«Bø!», ropes det i skogen med et hult sus som eneste svar. Med slutten har Berlinger gud bedre lagt veien åpen for en film nummer tre.Liv Jørgensen

Stem på din favoritt heks!

DUMT: En utflukt til det mystiske huset i skogen i «Blair Witch 2» ender i forferdelse, også for publikum.