NEED FOR SPEED SHIFT: EA ruller ut to nye titler i den mestselgende serien. Først «Hot Pursuit i november, deretter er det duket for «Shift 2 neste år (EA).
NEED FOR SPEED SHIFT: EA ruller ut to nye titler i den mestselgende serien. Først «Hot Pursuit i november, deretter er det duket for «Shift 2 neste år (EA).Vis mer

«Need for Speed: Shift 2» til neste år

Oppfølgeren er avslørt.

||| EA bestemte seg for at den gamle, ærverdige bilspillserien Need for Speed trengte startkabler og nye idéer. Resultatet ble «Shift», et spill utviklet av Slightly Mad Studios.

Dette spillstudioet består av utviklere med erfaring fra blant annet Forza Motorsport- og GT-serien. Etter at NFS-serien lå nede for telling, med utgivelser som fikk stadig dårligere kritikk og solgte stadig mindre, er det trygt å slå fast at «Shift» ble et solid comeback.

I løpet av det siste året har det blitt sluppet tre Need for Speed-spill. Først «Shift» i fjor høst, det mer arkadepregede «Nitro» til DS og Wii - og nå nylig; onlinespillet til PC kalt «Need for Speed: World».

I «Shift» var Pimp My Ride- og «Fast and the Furios»-inspirasjonen som serien druknet i på begynnelsen av 2000-tallet, borte. I stedet satt vi igjen med et underholdende, vellagd bilspill som lenet seg mot Forza Motorsport og Gran Turismo, men uten å bli en for høytidelig bilsimulator.

I en fersk EA rapport som tar for seg selskapets økonomiske resultater fra siste kvartal, nevnes nå en oppfølger, skriver Eurogamer. «Shift 2» skal lanseres allerede tidlig neste år, mellom januar og mars 2011, og det til PC og konsoller.

Allerede til høsten slippes et nytt Need for Speed. Criterion, folkene som er kjent for Burnout-bilspillene, slipper «Need for Speed: Hot Pursuit» 18. november til PC, PlayStation 3 og Xbox 360. Et spill som for øvrig vant prisen for «beste bilspill» under E3-spillmessen i sommer, kåret av Game Critics Awards.

Over 100 millioner eksemplarer er solgt i løpet av Need for Speed-seriens 16 år lange historie, og «Shift» solgte fire av disse millionene siden lanseringen i fjor høst.

NB! Foreløpig har ikke EA kunngjort detaljene rundt «Need for Speed: Shift 2».