Negativ til kjønnskvotering

Robyn (31) synes ikke at kvotering skal være nødvendig for å få kvinnelige artister på festivalscenen.

PÅ ØYA:  Robyn spilte i går på Øyafestivalen. Hun synes kvinnelige artister skal slippe til uten å måtte kvoteres inn. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
PÅ ØYA: Robyn spilte i går på Øyafestivalen. Hun synes kvinnelige artister skal slippe til uten å måtte kvoteres inn. Foto: Eirik Helland Urke/DagbladetVis mer

|||(Dagbladet): - Jeg synes ikke man trenger kvotering på festivalene. Det finnes jo så utrolig mange bra kvinnelige artister som ikke trenger å kvoteres inn!

Temaet er kjønnskvotering på festival, og Robin Miriam Carlsson, eller Robyn da, har ingen problem med å ta del i debatten.

- Jeg har forståelse for at man trenger kjønnskvotering i andre bransjer eller i andre deler av verden, men på festival skulle det da ikke være nødvendig. De som booker artister til festivalene må tenke bredt så det ikke bare blir karer på scenen. Det blir teit, for det finnes jo så mange bra kvinnelige artister.

Elsker fine låter Robyn stod selv på Øyafestival-scenen i går som en av årets kvinnelige headlinere, slett ikke som en del av ei kvote, men enkelt og greit fordi hun lager popmusikk av høy kvalitet.

- Jeg lager popmusikk, altså rett og slett musikk som er relevant. Det kan være hva som helst egentlig. Jeg elsker bare fine låter. Musikken man lager blir sjangermessig alltid et slags produkt av det man selv liker å høre på, men man bestemmer jo selv hvordan man skal tilnærme seg den.

Høyt tempo 6. september slipper Robyn sitt andre album, «Body Talk pt.2». I år altså. Og ett til skal det også bli. Hun tror nemlig ikke på lange pauser og vil helst holde kreativiteten i gang.

- Jeg håper ikke folk blir lei av meg. Faktisk så tror jeg det er tvert om. Det er bedre å slippe ny musikk ofte og hele tiden være relevant. Å hele tiden kunne spille nytt materiale på konserter for eksempel. Jeg håper jeg kan fortsette i samme tempo videre.

På «Body Talk pt.1» bidro flere kjente artister, deriblant Diplo og Röyksopp. På del to av Body Talk-triologien dukker nok en kjent stemme opp.

- Snoop Dogg er med på en av låtene. Jeg har vært fan av han helt siden jeg var liten og ble ganske starstruck! Men det var et veldig hyggelig samarbeid, og vi kom fram til noe vi begge var fornøyde med, forteller hun.

- Jeg har faktisk fått jobbet med alle jeg ønsket å jobbe med på denne platen.

Morsomme gutter Tromsøguttene i Röyksopp deltar ikke på hennes neste plate, og hun har heller ingen finger med i spillet når de slipper plata «Senior», tross hennes ganske så sentrale rolle på forgjengeren.

- Vi har ikke bestemt noe om framtidige samarbeider, men jeg liker musikken deres godt. Selv om det kanskje ikke høres så godt så har vi mye av de samme referansene i musikken vår. De er veldig morsomme gutter, mener Robyn.

Ellers er ikke Robyn særlig oppdatert på den norske musikkscenen.

- Åh, jeg er skikkelig dårlig til å følge med på ny musikk! Men Prince hører jeg alltid på.