<strong>ELDREREFORMEN:</strong> Løsningene i reformen er kommet fra eldre, pårørende, frivillige, ansatte og ledere i eldreomsorgen rundt om i hele landet. Det er de som vet best hva som fungerer, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock
ELDREREFORMEN: Løsningene i reformen er kommet fra eldre, pårørende, frivillige, ansatte og ledere i eldreomsorgen rundt om i hele landet. Det er de som vet best hva som fungerer, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock Vis mer

DEBATT

Debatt: Eldrereformen

Nei Ap, eldres erfaringer er ingen bløff

Tuva Moflag (Ap) hevder at løsningene de ansatte, eldre og pårørende har kommet med er uten praktisk betydning. Det vitner om at hun totalt mangler forståelsen av hvor viktig det er å lytte til de eldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg den 26. oktober kommer Arbeiderpartiets Tuva Moflag med usanne påstander mot regjeringens eldrereform «Leve hele livet».

For regjeringen er det viktig at våre eldre får en trygg og verdig alderdom, og derfor har vi lagt fram denne reformen. Den skal gi landets kommuner både praktisk og økonomisk støtte til å styrke kvaliteten på tjenestene med øremerkede statlige midler.

Åse Michaelsen.
Åse Michaelsen. Vis mer

Kommunene som forbedrer tjenestene til eldre i tråd med reformen vil bli prioritert i statlige øremerkede ordninger. Moflags kritikk faller dermed på sin egen urimelighet. Det kan synes som om Moflag ikke har satt seg inn i reformen og forstått de økonomiske mulighetene kommunene får ved å delta.

Videre harselerer Moflag også med løsningene i reformen. Jeg vil derfor oppfordre Moflag til å lytte til de som har skoene på i eldreomsorgen.

Løsningene i reformen er kommet fra eldre, pårørende, frivillige, ansatte og ledere i eldreomsorgen rundt om i hele landet. Det er de som vet best hva som fungerer og hva som må til for å sikre at våre eldre blir ivaretatt.

Moflag, på sin side, hevder at løsningene de ansatte, eldre og pårørende har kommet med er uten praktisk betydning. Det vitner om at Moflag totalt mangler forståelsen av hvor viktig det er å lytte til de eldre, da deres erfaringer i mine øyne er helt avgjørende for å bedre tjenestene.

Vi i regjeringen er opptatt av å gi våre eldre den omsorgen og hjelpen de har behov for. Det er derfor vi, i tillegg til å styrke kvaliteten på tjenestene gjennom reformen, jobber for å sikre at våre eldre blir ivaretatt og opplever trygghet.

Vår regjering har derfor innført politiattest for alle som skal jobbe med eldre. Vi sørger for at eldre og pårørende får en lovfestet rett til å varsle alvorlige hendelser direkte til Helsetilsynet, og at helsepersonell nå får en plikt til å varsle. På denne måten styrker vi både de eldre og pårørendes rettigheter og trygghet.

Vi har også lagt fram en nullvisjon på hoftebrudd, som skal sikre at langt færre skal falle og kanskje aldri komme seg på beina igjen.

Regjeringen er også opptatt av at våre eldre skal bli hørt og ivaretatt. Det er derfor vi skal opprette Norges første nasjonale ombud for eldre. På denne måten gir vi ikke bare de eldre et talerør, men eldre og deres nærmeste får også et sted å henvende seg til dersom de trenger hjelp.

Det handler om å ta våre eldre på alvor, og gi dem trygghet og verdighet livet ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer