Nei, det er dette som er Ben Folds på Chatroulette

Testet chattetjenesten med 2000 fans i salen.

||| Er dette Ben Folds på Chatroulette?, spurte vi forrige uke. Anledningen var en YouTube-video der en pianospillende mann med hettegenser og briller improviserer musikk og humor på den omstridte chattejenesten der alle med et webkamera kan møte andre, tilfeldige brukere via video, lyd og tekst.

Likheten med kultstjernen Folds var påfallende, selv om flere andre nettsteder, deriblant våre kolleger i NRKbeta, allerede hadde rapportert at det anonyme talentet kalte seg Merton.

Nå tyder alt på at vi, og mange med oss, tok feil.

Folds' pressetalsmann har avvist at Folds er Merton, ifølge Rolling Stone.

Men Folds vil også være med.  En ny Chatroulette-video (som du også kan se et klipp fra se øverst i denne artikkelen), med tittelen Ode to Merton (hyllest til Merton), viser en mann som beviselig er Ben Folds, pianospillende, syngende og tøysende på Chatroulette med 2000 jublende fans i salen i Charlotte, North Carolina forrige lørdag.

Oppskriften er nøyaktig den samme som på den forrige videoen, og med hettegenser og briller er likheten mellom Folds og Merton påfallende.

Men det er altså ikke samme mann.

Vi synes faktisk Merton er minst like bra, både som improviserende musiker og som humorist. Men videoen med Ben Folds (her kan du se hele, som åpner med en forsikring om at alle peniser er redigert bort) er også kostelig. Folds og fansen i salen har det moro, og spesielt fyren som spiller Chatroulette på do (fra 3:30) er gull verdt.

Hvis vi er lurt igjen, og Merton og Folds likevel viser seg å være samme mann, lover vi å komme tilbake til saken.

(For ordens skyld: Årsaken til at Chatroulette er omstridt, er at risikoen for å møte unge, mannlige onanister og andre ekshibisjonister av ulike tapninger til tider kan være overhengende).

Følg meg på Twitter.com/janomdahl