Nobel på NRK 1

Nei, det var visst ikke den første «Nobel»-tabben likevel

Regissør og produsent oppklarer «ammunisjons-mysteriet». 

NOE SOM MANGLER? Er magasinet i Anders Danielsen Lies våpen borte her? Enkelte tv-seere hevder det, mens produsenten er usikker. Foto: Screenshot/NRK 
NOE SOM MANGLER? Er magasinet i Anders Danielsen Lies våpen borte her? Enkelte tv-seere hevder det, mens produsenten er usikker. Foto: Screenshot/NRK  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I søndagens episode av «Nobel» på NRK1 kan det se ut som om et våpen i en skarp situasjon ikke har magasinet på plass, og dermed verken er ladd, funksjonelt - eller troverdig.

Dagbladet publiserte tidligere i dag saken om at NRKs storsatsing «Nobel» kunne ha gått på sin første tabbe.

Selv produsenten og regissøren var usikker på om magasinet var på plass i den ene scenen, men på telefon fra London i ettermiddag kunne regissør Per Olav Sørensen fortelle at de har dobbeltsjekket scenen.

- Det er ingen tabbe, vi har sjekket tagningen og gått inn noen «frames» tidligere og senere, sier Sørensen og fortsetter:

- Magasinet er i hele tida. Det er med andre ord vinkel, farge og bakgrunn som spiller oss et puss i det Anders Danielsen Lie vinkler geværet, sier han.

Les også at Kjetil Bragstad, tidligere soldat i Afghanistan, mener at ikke alt er like troverdig i serien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer