PÅ TV: «Flåklypa Grand Prix» er en av mange filmer du kan se på tv i dag. Foto: Filmweb
PÅ TV: «Flåklypa Grand Prix» er en av mange filmer du kan se på tv i dag. Foto: FilmwebVis mer

Nei, dra meg baklengs inn i fuglekassa!

Her er tv-guiden for 1. juledag.

(Dagbladet): TV 1. JULEDAG

«Twitches Too»
10.10 FEM
Tvillingene Alex og Camryn ble oppfostret i hver sin adoptivfamilie og var ikke klar over hverandre og de magiske evnene de hadde før de møttes for første gang den dagen de fylte 21 år. I film nummer to om de magiske tvillingene konsentrerer jentene seg om å finne sin kjødelige mor, som er den mektige heksa Miranda. Men hvis Alex og Camryn skal ha noe håp om å fange morens oppmerksomhet, må de lære å kontrollere evnene sine.

«Harry Potter og mysteriekammeret»
11.50 TV2 Zebra
Harry Potter gleder seg til å begynne på skolen igjen etter en lang og kjedelig sommer hos Dumlingene. Men rett før skolestart blir han advart mot å dra tilbake, fordi livsfarlige krefter skal være i sving på Galtvort. Harry trosser advarselen, og snart står han overfor svart magi som krever alt han har av mot og trolldomskunnskap.

«Olsenbanden Operasjon Egon»
12.40 TV2
Norsk komedie fra 1969. Mens Egon satt inne, pønsket han ut hvordan man kunne stjele den fantastiske gullfiguren (verdt 12 millioner kroner), som tidligere har tilhørt den tyske keiser, og som nå skal stilles ut i Oslo.

«Et døgn i New York»
12.35 TVNORGE
Amerikansk komedie fra 2004. Skoleflinke Jane Ryan reiser til New York for å konkurrere om et stipend til universitetet. Hennes rebelske tvillingsøster, Roxy, er også på vei til metropolen, og det med mål om å snike seg inn på et musikkvideoopptak. Jentene (spilt av Mary-Kate og Ashley Olsen) innser, at når ting går skeis, kan en søster være den beste vennen i verden.

«Christmas in Wonderland»
14.05 TV2
Amerikansk komedie fra 2007. Mary ber julenissen der om en million dollar for å hjelpe faren sin, og når en bag full av kontanter praktisk talt faller foran føttene hennes, tror hun at nissen har oppfylt ønsket hennes. Det er dessverre litt mer komplisert enn som så ...

«Asterix & Obelix møter Cesar»
14.25 TV2 Filmkanalen
Fransk familiefilm fra 1999. Asterix kommer i kamp med bestevennen Obelix, og Obelix overgir Asterix til romerne. Asterix hjelper Cæsar tilbake til tronen. Majestetix stjeler romernes skattkiste — for deretter å miste den. Trylledrikken som gir overnaturlige krefter blir erstattet med en enda mer hemmelig drikk.

«Sex and the City 2»
15.40 TV3
Amerikansk romantisk komedie fra 2012. To år har gått siden Carrie endelig sa ja til Mr. Big, mannen hun alltid var ment å være sammen med. På samme måte som venninnen Charlotte må hanskes med datterens trassalder, sliter Carrie med et surfende forhold.

«Forrest Gump»
16.05 TV2
Amerikansk drama fra 1994. Rørende og vakkert om den noe enfoldige Forrest Gump (Tom Hanks) og hans helt spesielle liv.

«Old Dogs»
17.00 FEM
Am. komedie. To bestevenner — den ene er ulykkelig forelsket og midt i en skilsmisseprosess, den andre en livsnytende ungkar får livene snudd på hodet når de uventet får ansvaret for et seksårig tvillingpar mens de er i ferd med å gjøre sin største forretningsavtale noensinne. De uerfarne barnepasserende famler i forsøket på å ta seg av tvillingene, noe som fører til nederlag etter nederlag og kanskje til en ny forståelse av hva som virkelig er viktig i livet. Med John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Matt Dillon. Regi: Walter Becker.

«Emma»
17.40 VOX
Britisk drama. Emma fordriver tiden med å leke Kirsten Giftekniv — for alle andre enn seg selv. Det går som regel i vasken, da mennene enten allerede har en hemmelig kjæreste, eller bare interesserer seg for Emma. Mr. Knightley, en sjarmerende ungkar, følger Emmas anstrengelser på nært hold. Og han nærer dype, men skjulte følelser for henne. En dag, da Emma går langt over streken i sitt forsøk på å skaffe et godt parti til sin venninne, blir han opprørt og setter henne grundig på plass. Plutselig innser Emma, at hun selv er rammet av Amors piler. Men er det for seint nå? Basert på en roman av Jane Austen. Med Greta Scacchi, Toni Collette, Jeremy Northam, Gwyneth Paltrow. Regi: Douglas McGrath.

«Brakkvann»
19.25 NRK2
Norsk novellefilm. En tenåringsjente og hennes mors nye kjæreste møtes for første gang på familiens sommersted. I morens fravær tvinges de to til å bli bedre kjent med hverandre på egen hånd. Med Kim Bodnia, Gitte Witt Julsrud og Trine Wiggen. Regi: David Reiss-Andersen.

«Flåklypa Grand Prix»
19.30 TV2
Norsk klassiker fra 1975. Sykkelreparatør Reodor Felgen bor med sine hjelpere Solan og Ludvig på en fjelltopp i den lille bygda Flåklypa. Når kjeltringen Blodstrupmoen rapper en av Reodors tegninger til en vidunderbil, ruster de tre seg til kamp — i tidenes bilrace.

«Tower heist»
20.00 TV3
Amerikansk action/komedie fra 2011. Etter at de ansatte i et luksuriøst leilighetskompleks i Central Park oppdager at milliardæren i toppetasjen har stjålet alderspensjonen deres og bare er dager fra å slippe unna med den perfekte forbrytelsen.

«Legenden om Narnia: Prins Caspian»
20.35 TVNORGE
Amerikansk actioneventyr. De fire Pevensie-barna, Peter, Susan, Edmund og Lucy vender tilbake til Narnia hvor de oppdager at det er gått hundrevis av år siden de regjerte der. Nå har den onde Kong Miraz tatt over makta. Med hjelp fra den heroiske musa Reepicheep, løven Aslan og den rette tronarvingen Prins Caspian legger de ut på et oppdrag for å styrte kongen.

«Valentine's Day»
21.25 TV2
Am. komedie fra 2010. I en serie små historier som tangerer hverandre innimellom, følger vi par og single med små eller store forventninger til dagen som skal få hjertet til å svulme og kroppen til å sitre.

«Max Manus»
21.30 NRK3
Norsk spillefilm fra 2008. Filmen bygger på en av de mest kjente sabotasjeaksjonene i Oslo under andre verdenskrig. Historien handler både om selve aksjonen og om hvordan Max forsøker å bekjempe sine indre demoner. Med Aksel Hennie, Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch. Blir også sendt i morgen kl. 00.10.

«Gremlins»
21.30 MAX
Am. actioneventyr. Billy og Kate har forlatt sin lille hjemby og flyttet inn til storbyen, der de møter sin venn, Mogwaien Gizmo. Da en serie hendelser skaper en ny generasjon Gremliner, må Billy, Kate og Gizmo igjen bruke all sin erfaring og intelligens på å redde menneskene fra enda en katastrofe. Med Zach Galligan, Phoebe Cates, Cristopher LeeRegi: Joe Dante.

«Kalendermorderen»
22.55 TV2 Filmkanalen
Am. spenningsfilm fra 1989. Den uortodokse politimannen Nick Starkey blir satt til å løse en drapssak. For å komme til bunns i saken, må han ta i bruk sin viten om både stjernetegn og musikk. Med Kevin Kline, Susan Sarandon, Mary Elizabeth Mastrantonio, Harvey Keitel, Danny Aiello, Rod Steiger, Alan Rickman, Faye Grant, Ken Welsh. Regi: Pat O'Connor.

«Elling 3 — Elsk meg i morgen»
23.15 NRK1
Norsk komedie fra 2005. Fire år er gått siden Elling flyttet til byen sammen med Kjell Bjarne. Alt ser bra ut, men Elling føler på en stor tomhet. Han tar motet til seg, møter en pike, og det ser riktig lovende ut en stund. Med: Per Christian Ellefsen, Sven Nordin, Marian Saastad Ottesen m.fl.

«Løver for lam»
23.25 NRK3
Am. drama fra 2007. Tre historier knyttet til Afghanistan griper inn i hverandre og får konsekvenser for en politiker, en journalist og en professor. Med Tom Cruise, Meryl Streep og Robert Redford. Regi: Robert Redford.

«All About Steve»
23.30 TV2
Am. komedie fra 2007. Mary Horowitz jobber som kryssordskribent for avisa Sacramento Herald. Hun bestemmer seg for å takke ja til et stevnemøte med kameramannen Steve. Kryssordskribenten faller pladask, men Steve blir skremt og stikker av. Kjærlighetssorgen får henne til å skrive triste kryssord, miste jobben og bestemme seg for å fotfølge Steve. Med Sandra Bullock, Thomas Haden Church, Bradley Cooper, Ken Jeong, DJ Qualls, Howard Hesseman, Keith David, Beth Grant. Regi: Phil Traill.

«Bodyguard»
23.35 FEM
Rachel har hatt en fantastisk karriere som bare synes å gå én vei — oppover. Men suksessen har sin pris. Blant hennes mange beundrere befinner det seg en besatt tilhenger som bombarderer henne med skremmende brev. Nå ser hun ingen annen råd enn å skaffe seg en egen livvakt. Slik møtes Frank (Kevin Costner) og Rachel. Ingen av dem er forberedt på de følelsene som settes i sving når de lærer hverandre å kjenne. Med Whitney Houston, Kevin Costner, Mike Starr, Tomas Arana. Regi: Mick Jackson.

«Neverwas»
23.50 TVNORGE
Amerikansk actioneventyr. Et mørkt sinn. Et stort hjerte. Han var en stor barnebokforfatter inntil sinnslidelsene tok overhånd. Nå, 25 år etter T.L. Piersons mystiske død, forsøker en journalist sammen med forfatterens egen sønn å se nærmere på fortida, og oppdager sannheten om den mannen de trodde de kjente.

«You Kill Me»
00.55 NRK3
Kanadisk komedie fra 2007. Frank er leiemorder. Men han har et problem, og det er alkoholen. Med: Ben Kingsley, Téa Leoni, Luke Wilson, m.fl. Regi: John Dahl.

«Chicago»
02.25 NRK3
Amerikansk musikal, 2002. Morderne Velma og Roxie er begge dømt til døden. Velma er en berømt revyartist i 1920-årenes Chicago, mens Roxie drømmer om å bli like berømt som Velma. De to kvinnene gjør alt de kan for å unngå galgen. Catherine Zeta-Jones, som spiller Velma, fikk Oscar for beste kvinnelige birolle. Med: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere m.fl. Regi: Rob Marshall.