Nei, du kan ikke beskytte opphavsretten din med denne Facebbok-meldingen

Kontrollen ga du bort en gang for alle da du opprettet konto.

BESKYTTER IKKE: Da du signerte brukeravtalen med Facebook, ga du fra deg rettigheter du ikke kan ta tilbake ved å poste en variant av teksten over på din Facebook-vegg. Usikkert av hvilken grunn har teksten det siste døgnet nærmest spredd seg som et virus blant norske Facebook-brukere.
BESKYTTER IKKE: Da du signerte brukeravtalen med Facebook, ga du fra deg rettigheter du ikke kan ta tilbake ved å poste en variant av teksten over på din Facebook-vegg. Usikkert av hvilken grunn har teksten det siste døgnet nærmest spredd seg som et virus blant norske Facebook-brukere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Har du også Facebook-nyhetsfeeden din full av kopierte meldinger fra venner som tror de kan beskytte opphavsretten til innlegg, bilder og annet de har delt gjennom å legge ut denne standariserte «juridiske» teksten?

In response to the new Facebook guidelines I hereby declare that my copyright is attached to all of my personal details, illustrations, comics, paintings, professional photos and videos, etc. (as a result of the Berner Convention). For commercial use of the above my written consent is needed at all times!Og så videre. Men meldingen er dessverre uten juridisk-opphavsrettslig effekt.

For de fleste av oss betyr denne frenetiske klipp-og-lim-aktiviteten en Facebookfeed full av støy. For de som poster meldingen og tror de har tatt tilbake kontrollen med innholdet sitt, betyr det at de har ikke har oppnådd noe annet enn å «spamme» vennekretsen. 

Da du aksepterte Facebooks brukervillkår ved opprettelsen av din konto, inngikk du nemlig en juridisk bindende avtale som ikke kan oppheves ensidig av deg i ettertid.

Som advokat Jon Wessel-Aas forklarer til NRK:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer