KOMMENTARER

Nei, Erna, det saken viser er at det er vanskelig å kritisere makta i Norge uten å bli truet og hetset

Flere kan prise seg lykkelig for at det ikke gikk verre.

MAKTHAVERE: . Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse i forbindelse med pågripelsen av justisminister Tor Mikkel Wara sin samboer, Laila Anita Bertheussen, er pågrepet av politiet siktet for å ha tent på parets bil for å vekke mistanke om at en forbrytelse var begått. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
MAKTHAVERE: . Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse i forbindelse med pågripelsen av justisminister Tor Mikkel Wara sin samboer, Laila Anita Bertheussen, er pågrepet av politiet siktet for å ha tent på parets bil for å vekke mistanke om at en forbrytelse var begått. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Regissøren og skuespillerne i teaterforestillingen «Ways of seeing» har i flere måneder vært utsatt for trusler og sjikane fra hatefulle miljøer på ytterste høyrefløy. De har vært hengt ut i alternative medier i utallige artikler og hetset på det groveste i kommentarfelt. Sentrale politikere, deriblant flere nåværende og tidligere statsråder, har beskyldt dem for å ha bidratt til angrep på en justisminister og hans familie. Frp-politikere har bedt kulturministeren om å frata dem all offentlig støtte.

Statsminister Erna Solberg har kritisert dem for både å skape uro og utrygghet og for å forsvare seg mot beskyldningene. Hun kalte det spekulasjoner. PST og Oslo Tingrett mente det var hold i dem. Solberg holder likevel fast ved kritikken etter at PST siktet Tor Mikkel Waras samboer for selv å ha tent på familiens bil.

Hva er deres forbrytelse? De har oppført et maktkritisk teaterstykke som de færreste i dette mektige hylekoret en gang har sett. Hadde de i det minste brydd seg med å lese anmeldelser, ville de visst at den fremstillingen av stykket som de baserte seg på, var misvisende og feilaktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer